Az előző videobemutató után kicsit részletezném, minek a birtokába is jutunk, ha a nano kontrollerek vagy a Legacy szintik mellett döntünk.

A Korg Legacy Collection Analog/Digital Edition szoftvercsomagok

Nézzük először a szoftverszintiket. Az alább látható Analog Edition 2007 csomagban a következő virtuális hangszerek vannak: MonoPoly, Polysix, MS-20 és az új Legacy Cell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebben a Digital Edition csomagban pedig az M1 és a Wavestation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Továbbá rendelkezésre állnak még az MDE-X és MS-20FX effekt plug-inek is. A szintik futnak Macen és PC-n, önállóan és plug-in módban is (VST, AU, RTAS). Olyan jól néznek ki, a legapróbb részletekig kidolgozva, hogy az embernek kedve támadna a képernyőt tapogatni... :-)

 

Az M1:

 

Az MS-20:

 

Az MS-20 editora közelebbről:

 

 

A MonoPoly:

 

 

A Polysix:

 

A Polysix editora közelről:

 

A Wavestation:

 

És a kombinációjukat lehetővé tevő Legacy Cell:

 

A szemet gyönyörködtető külső tökéletesen párosul a fület gyönyörködtető hangjukkal :-), mely megtévesztésig hasonlít az eredeti, nagy becsben tartott hangszerekéhez. Hogy az élmény teljes legyen, az M1 és a Wavestation megérti az eredeti vas hangszerek beállításait, SYSEX formátumban be lehet azokat tölteni - ezt nevezem kompatíbilitásnak!

(Ha esetleg van olyan fiatal, aki még nem hallott ezekről a legendás szintetizátorokról, kérem, sürgősen pótolja. A modern billentyűs tanszakon mindenki számára kötelező anyag.)

 

A Korg nanoSERIES kontrollerek

A nano kontrollerek eredetileg kék-fehérben jelentek meg, de most már van fekete-szürke színváltozat is, ha az jobban tetszene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nanoKEY egy kétoktávos minibillentyűzet, mely billentésre (=velocity) érzékeny! Oktávtranszpozíció, moduláció és hajlítás gombokkal van ellátva, és CC módban control üzeneteket is tud küldeni. A nanoKEY-hez bónuszként kapunk egy M1 Le szoftverszintit is, mely kóddal letölthető.

A nanoPAD 12 ütőfelületet, flam és roll gombokat és trackpadet tartalmaz. Ez is küldhet CC üzeneteket. A beállításait 4 scene-ben tudja tárolni és gombnyomásra előhívni. A nanoPAD-hez bónuszként a kóddal letölthető, megdöbbentően jól szóló EZdrummer LITE (!) szoftver jár.

A nanoKONTROL-nak 9 toló- és 9 forgópotmétere, 18 gombja és transport controljai is vannak. A beállításokat szintén 4 scene-ben tárolja. CC üzeneteket küld, minden folyamatosan változtatható paraméter real-time tekerésére kiváló.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Korgtól ingyenesen letölthető kontrolEDITOR szoftverrel mindhárom kis kütyüt a kezünkre szabhatjuk: tetszés szerint beállíthatjuk az érzékenységüket és a küldött vezérlőjeleket is. A vezérelni kívánt host szoftverekhez előre elkészített template-eket is szerezhetünk, melyeket a kontrollerekre tölthetünk és így pillanatok alatt az adott szoftverhez igazíthatjuk azok működését.

Mindegyik kontrollerhez jár egy kupon is, amellyel árengedményt kaphatunk, ha Ableton Live LE-t vásárolunk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FONTOS: A nano kontrollerekhez minden szükséges hivatalos anyag - dokumentáció, driverek, template-ek, kontrolEDITOR szoftver, bónusz szoftverek - letölthetők ennek a Korg-oldalnak az alján lévő részből. A Legacy szintikhez, pedig innen és innen. (Ne felejtsük a tabdeckeket is megnézni.) Ezen kívül persze számtalan egyéb dolgot találhatunk a neten - csak egy példa: http://midi.blog.hu/2006/08/17/horrorbank_ms20_ra_ingyen

A fentiek kipróbálhatók a Hangáruházban, érdemes megnézni, jó kis kütyük. Az áruk kedvező, a kontrollereké meglepően alacsony. Ha megtetszenek, könnyen hazavihetjük őket - ha beszerzünk hozzájuk egy ilyen csinos kis nanoBAG tartót (a képet köszönöm a Korg UK-nek!):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üdvözlettel,

Janca Ákos
akosjanca.com

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr471454288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása