Üdv minden kedves olvasónak!

Ezúttal a KORG SR-1 Sound On Sound hordozható felvevőjéről tett közzé egy könnyen érthető, és élvezetes bemutató videót a KORG. A cég francia disztribúciója által készített videó olyan szemléletesre sikeredett, hogy a KORG munkatársai úgy döntöttek, angol feliratozással látják el, és beemelik a KORG.com által közzétett hivatalos ismertető anyagok közé.

Az SOS-ről, európai nevén SR-1-ről már láthattunk több kisvideót, melyeken bemutásra kerültek az egyes részfeladatok. Már ezekből is világosan látható volt, hogy milyen dinamikusan lehet haladni a rögzítési munkálatokkal bárhol, bármikor, ha a KORG Sound On Sound Recorder-jét választjuk segítségül.

 

 

Mint a www.korg.com-on direkte elérhető videóanyagon is látható, az SR-1-el nem szükséges stúdiókörnyezetben maradnunk ahhoz, hogy zenei munkálatainkat végezzük. Sokszor pont a monoton környezet hátráltatja a kreatív ötletek megszületését. Az igazán jó ötletek, és főleg a motiváció nem mindig a stúdióban születnek, sőt a legtöbb esetben például egy baráti körben eltöltött este alatt jön meg az ember kedve a zenéléshez - erre tökéletes megoldás a Sound On Sound Recorder.

Aki az SR-1 mellett dönt, ezentúl akár egy kényelmes bőrgarnitúrán üldögélve is könnyedén vehet fel akár egy egész dalt professzionális minőségben, melyet az SR-1 különálló sávokban rögzít. Az overdub stílusú rögzítés intuitív, mellőzi a technikai bonyadalmakat, melyek oly sokszor vesznek el menet közben a zenélés gyönyöreiből, és fő előnye, hogy az USB-s összeköttetés segítségével a rögzítés befejeztével tovább folytathatjuk felvett sávjaink finomítását számítógépünkkel.

Az SR-1 mellett szól a neves Gearwire magazinban leközölt teszt is, melyben a KORG SR-1 Sound On Sound Recorder tudását vizsgálták a lap munkatársai.

Geary Yelton vette gőrcső alá a Sound on Sound-ot, és cikkében az eszköz tudása, valamint a funkciók ismertetése után pozitívan értékelte a KORG SOS által kínált összetett, overdub-alapú multitrack rögzítési módszert.

A cikk írója összegezve tapasztalait, az SOS fő előnyeiként kiemelte, hogy az eszköz kompakt mivolta ellenére három bemenettel van ellátva, valamint, hogy a rögzíthető sávok számának csak az alkalmazott memóriakártya mérete szab határt. Ezeken kívül a looping funkciót, a minőségi effekt algoritmusokat, a gondosan kiválasztott preset pattern-eket, illetve az SOS hordozhatóságát is pozitívan értékelte a Gearwire munkatársa.

Az eredeti angol nyelvű cikk ide kattintva elérhető


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr92572376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beBe · http://www.friweb.hu/bebrevszkydaniel/ 2016.01.18. 12:24:16

Van aki használja, ismeri és segítséget tud adni néhány kérédésemre?
süti beállítások módosítása