Sziasztok!

A Wavedrum széria újabb taggal bővült - a frankfurti Musikmesse 2011-en ezúttal a népszerű modellező dobszintetizátor kisméretű, hordozható verziója került bemutatásra, mely nem csupán méretében különbözik elődjétől. Az új Wavedrum Mini-t nem csak a Wavedrum-nál megszokott módon, az ütőfelületen dobverővel, kézzel vagy más ütőeszközzel történő játékkal tudjuk megszólaltatni, hanem a forradalmian új Sensor Clip segítségével is.

 

 

A Sensor Clip egy érzékelő klipsz, melyet gyakorlatilag bármilyen tárgyra rögzíthetünk, és azt ritmikusan mozgásba hozva szólaltathatjuk meg a Wavedrum Mini-t. Példának okáért hozzárendelhetünk egy pergődob hangot a dobpad felülethez, míg a Sensor Clip-hez egy lábodot rendelve, csíptessük azt a cipőnk oldalára, és máris játszhatjuk lábunkkal a lábdob ritmust, míg a pergődob leütések a dobpadon történnek.

A dobpad maga is igen összetett játékot tesz lehetővé - leütéseink minden apró nüanszára érzékenyen reagál a Wavedrum Mini engine-je, és más és más módon szólal meg, függően attól, hogy felület melyik pontját milyen erősséggel és milyen hosszan ütjük meg. Ily módon realisztikus játékra nyílik lehetőség, melyhez a valósághű, vagy épp futurisztikus beépített preset hangok széles palettája is hozzájárul.

 

 

A Wavedrum Mini további fontos érdekessége a beépített Looper, mely végtelen számú loop overdub stílusú rögzítését teszi lehetővé. Egy loop maximális hossza 25 másodperc. Eme funkció segítségével minden egyéb hangszert nélkülözve is lehetőségünk nyílik komplex ritmikai- és egyéb összetevőkből álló szekciók létrehozására. A Wavedrum Mini nem kizárólag dobhangokat tartalmaz - a kínálatban perkusszív minták sokasága mellett találunk szintetizátor, basszusgitár, vonós, illetve egyéb hangmintákat is, melyekkel dallamokat is feljátszhatunk a Looper-be. Ezek a dallamok képezhetik a dal gerincét, melyet élő dobritmusokkal kísérhetünk. A Wavedrum összesen 100 preset hangszínt tartalmaz, melyek hangzását a 10 beépített effekt algoritmussal kedvünkre tovább alakíthatjuk.

Az alábbi felvételen az eszközbe épített 100 preset hangszín közül számos érdekes példát hallhatunk - a dob hangszínek mellett szintetizátor hangszínek is megszólaltatásra kerülnek. Ezt követően több érkedes példát is láthatunk a Sensor Clip felhasználására, többek között egy asztalt is alkalmaznak ütőfelületként. A felvétel utolsó szakaszában a Looper overdubbing stílusú használatát mutatja be a KORG munkatársa.

 

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr192816056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása