Sziasztok!

Mint ahogyan arról nemrég beszámoltunk, a KORG a tavalyi, illetve az azt megelőző évben megjelentetett retró-analóg hordozható szintetizátorainak elsöprő sikerén felbuzdulva két újabb modellt jelentetett meg - a monotron DUO és DELAY már most lázban tartja a felhasználókat világszerte.

 

 

Az újonnan megjelenő hangszerek szempontjából szerencsésebb helyszínen lakó zenecsiholók már élvezhetik a két új modell nyújtotta analóg gyönyöröket - hazánkban erre még sajnos várnunk kell, de már nem olyan sokat: előreláthatólag február közepére érkeznek meg az első példányok Magyarországra.

 

 

A két új monotron modell igen hasznos segédeszköze lehet bármely házi stúdió setup-nak. Az eredeti monotron-tól megszokott, valós analóg hangképzés és az AUX bemeneten keresztüli analóg filter-használat természetesen itt is adott, sőt, mi több, olyan impozáns funkciókkal egészül ki, mint a korhű késleltető delay effektus használata (monotron DELAY), vagy a Mono/Poly-ból ismert, két oszcillátoros analóg hangszintézis (monotron DUO).

A két új modell az impozáns megjelenésen túl igen értékes tulajdonságokkal bír - a nemzetközi szaksajtó már szinte minden esetben úgy cikkezik a DUO-ról és a DELAY-ről, mint a legújabb sláger eszközök, melyek a kezdő felhasználóktól kezdve a rack-tornyokkal rendelkező stúdiómágusokon át, a kreatív hozzáállású hangmérnökökig és sound designer-ekig mindenki szívét azonnali hatállyal meghódították.

Ez egyrészt egyszerű felépítésükből, pénztárcabarát árukból, valamint hordozható, már-már gyerekjáték jellegükből adódik, de az igazi ok a napjaink digitális korában unikumnak számító, valós analóg technológiában rejlik - a monotron család a monotribe-bal karöltve már igen széles spektrumát kínálja az analóg hangképzésnek, és hála az AUX bemenetnek, már külső jel 'analogizálására' (VCF filteren, illetve a DUO esetében delay szekción való átvezetésére) is mód nyílik.

Az összetettebb szintézis kedvelőit vélhetően a DUO modell hozza lázba a Mono/Poly-ból átörökített keresztmodulációs X-MOD technológiával, mely feléleszti az analóg hőskorból származó emlékeket - kis kütyü, mely igazán nagyot szól..

A DELAY modell iránt is élénk érdeklődés tapasztalható - ez a monotron verzió a beépített késleltető szekcióval vonzza az 'old school' zenekészítési metódusok híveit - a korhű Space Delay. Mindent összevetve igazán üdvözlendő a KORG által diktált 'vissza az analóg gyökerekhez' trend, mert a digitális zeneszerkesztésen felnőtt generációnak nyújt egyrészt betekintést az analóg hangképzés világába, másrészt pedig könnyen megfizethető alternatívát kínál digitális úton készített műveink vaskosabbá, hangsúlyosabbá tételére. Tekintsétek meg a KORG hivatalos felvételeit, melyek a szóban forgó két modell működését szemléltetik!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr273571689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása