A Hairy KP3-at tesztelt

2007.12.05. 15:54

A következő sorokban Andre és a KP3 első találkozásának élménybeszámolóját olvashatjátok.
"Megmondom őszintén, sosem volt még dolgom Kaoss Pad-dal (KP), így amikor a jelen tesztpéldány hozzám került, kb. 3/4 órán keresztül barchóbáztam, hogy miként kell összekötni. (Itt jegyezném meg rögtön, hogy DJ szempontból sajnos csak olyan keverővel lehet használni, ami rendelkezik RETURN csatolóval. Ez a funkció általában a felsőbb kategóriás keverőkön található meg.)

 A KP sorozatban első ránézésre ez a legszebb....eddig. Ergonómiailag nagyszerű felépítése van és rendre pontosan működnek a kezelőszervei is. Könnyű, egyszerű kezelhetősége csábító, különösen az érintőfelület ami a legkisebb beavatkozásra is érzékenyen reagál. Egyébként, ha bekapcsolt állapotban nem nyúlunk az érintőfelülethez, érdekes '70-es, '80-as évek beli villódzó kockás minidisco táncparkettet láthatunk.

Pozitívum, hogy a bejövő jelet, mind az effekt mélységét, külön-külön lehet állítani.

Viszont ami nálam nem annyira volt érzékelhető, az az effekt lecsengés...( lehet hogy müködött, én nem vettem észre nagy különbséget, be, illetve kikapcsolt állapotában)

Az effektek: Javarészt itt is minőségi dolgokról beszélek. Némelyik effekt talán, túlon túl is túl van benne vezérelve. ( ugyanis így van hirdetve) A fellépések alkalmával a Filterek ( low-pass, high-pass, band-pass, 72db/oct.) és ezek delay-el összekapcsolt effektjei, illetve az LFO-s és ezek ugyancsak kombinált effektjei hasztalannak bizonyultak. ( Abszolút szétvezérelte a zenét úgy, hogy az élvezhetetlen volt.) Egy-két kivétellel a KP3 effektjei teljesen jól teljesítettek, mind otthon, mind a denszflóron. Példaként csak néhányat: Delay, szinte az összes fajta, Tape Echo, Reverb-ek, Grain Shifter, Looper, Vocoder, és a beépített szinti és drumkit.

Negatívumként kell itt megemlítenem, hogy sajnos nincs lehetőség arra hogy az effekteket külön lehessen paraméterezni....

Pozitívum továbbá, hogy ha például eltalálunk heves játék közben egy mozdulatot, netán belénk állt a görcs és épp az ujjunk a KP-n volt és úgy volt valami jó effekt hangzás, vagy esetleg előre kitalálunk valamit ezt azonnal fel is vehetjük, majd a megfelelő gomb lenyomásával visszajátszhatjuk a végtelenségig, vagy amíg ránk nem szólnak.

 Az új KP3-ban találhatunk egy beépített Samplert is, amivel rövid LOOP-okat játszhatunk le, pl: amit játék közben veszünk fel, vagy előre beimportáltakat is, USB kapcsolaton keresztül és egy hozzá tartozó szoftver segítségével.

Ez utóbbit sajnos a megfelelő CD-ROM hiányában, nem állt módomban kipróbálni. Egész egyszerűen a tesztpéldány dobozából kimaradt... :)

 A KP3-ashoz használhatunk még mikrofont is, amit megfelelő eszköz hiányában ugyancsak nem tudtam kipróbálni. (Nézzétek el nekem, nem vagyok egy dalos pacsirta), egyébként a beállításainkat, SD-kártyára menthetjük.

 Összességében azt állíthatom hogy egy nagyszerű szerkezet. Ugyan az előzőekkel nem volt tapasztalatom, de nyugodtan kijelentem, feldobja az adott szettet és mindenképp ad egy pluszt az ember játékához. E nélkül talán egy DJ szett nem is lett volna ilyen élvezetes.

Élmény volt használni.   :o)

Báder András ( Andre aka Spacekid ) www.hairy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr14253306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása