2009. május 28-án a Papp László Sportarénában Zséda egy nagyszabású koncert show-val koronázza meg a pop szakmában eltöltött eddigi 15 évét. Az este zenei rendezője és billentyűse az amerikai Berklee College of Music-ot is megjárt Létray Ákos, akit a hazai elektronikus és újabban világzenei paletta egyik legelismertebb személyisége Moldvai Márk (Neo, Mitsoura) segít munkájábanÁkos az Aréna-beli koncertre a KORG.hu ZóNA támogatásának köszönhetően egy KORG M3-88 workstation-el és saját M3-as moduljával készül.

 
Ákos megosztotta velünk, az M3-as használata közben szerzett első tapasztalatait:
"Nem nagyon volt lehetőségem hosszabb ideig felsőkategóriás "workstation"-nel dolgozni, nincs túl sok közeli élményem a múltból, azonban nagy KORG rajongó vagyok. Az M3 előtt használtam egy Triton rack-et, amelyet a mai napig imádok. Régóta furdalt a kiváncsiság, hogy mire képes egy új generációs workstation. Nem kellett csalódnom. Alig egy hét elteltével merem állítani, hogy megtaláltam életem kedvenc hangszerét.


Néhány dolog, amely a Zséda-koncertre való készülés során előtérbe került és remekül használhatónak bizonyult számomra:
 

  • Az érintőképernyő: Jól és gyorsan működik, a gombok ügyesen vannak elhelyezve, semmit sem kell keresni.
  • A kijelző alatti pad-ekkel nem tudok betelni, a zenekar többi tagja is hatalmas lelkesedéssel próbálgatja. Például van olyan akkord, amit hammond-ozás közben nem tudok lefogni, ebben az esetben az adott hangszínen bármit lefoghatok, és kioszthatom nyolc különálló gumiszerű pad-re. Csak nyomogatom az akkordokat, olyan mintha dobolnék. Zseniális.
  • Tap tempo: Imádom, hogy a próbák során mindig meg tudom mondani  a pontos tempót, egy gomb lenyomásával.
  • Real time potméterek segítségével változtathatom a hangszíneim karakterét, amelyekre itt-ott szükség is van."

Röviden így foglalta össze Ákos találkozását az M3-mal:

"Mondom, csak mosolygok, mert őszintén élvezem!"

Arról, hogy mennyire élvezi Ákos a KORG M3 használatát, hamarosan személyesen is meggyőzödhetünk a Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő Zséda Shown. Az elkövetlező hetekben további információkat olvashatnak a korg.blog.hu olvasói Létray Ákosról és Zséda koncertre való felkészülésről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó linkek: 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr591115163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása