Üdv mindenkinek!

A KORG.com előadói hírei között megjelent egy cikk Brian London-ról, a számos aktuális popsztár turnéján szereplő billentyűsről.

Aki nem ismerné: Brian London zenészi karrierje Észak-Karolinában kezdődött, még ifjúkorában. Hamar felfedezték tehetségét, így már fiatal korában templomokban zongorázott. Kezdetben kizárólag templomi zenészként tevékenykedett Észak-Karolinában és Chicagoban, majd később, zenei tanulmányait az egyetemem is folyatatni kezdte. Tanulmányai befejeztével úgy gondolta, hogy nem kíván bekerülni a 'templomi zenészből lett R'n'B előadó' sztereotíp csoportosításba, így Los Angeles-be vette az irányt, ahol tovább építgette kapcsolatait elektronikus könnyűzene berkekben.

Elsőként Hurricane Chris 'A Bay Bay' című számának előadásában vett részt, egy TV-show keretein belül. Ezt a performanszot további hírességekkel való együttműködések követték, viszont a templomi fellépések időközben teljesen abbamaradtak.

Nem sokkal később bekerült Kate Perry turné-bandájába. Egyik sztár bandájából a másikba csöppent, amikor Lady Gaga turnéjában való részvételre kérték fel.

Jelenleg Rihanna koncertjein tölti be a billentyűs szerepét, illetve tevékenysége túlmutat ezen: a KORG microSAMPLER segítségével hangmintákat is bejátszik a hangszínek kezelése mellett, ha azt az előadott dal szerkezete megköveteli. A KORG RADIAS képezi Brian 'mindenes' szintijét. Az említett két KORG terméken kívül a KORG R3 is a Rihanna turné-felszerelés részét képezi.

Brian az elsők között kapta tesztfelhasználásra a microSAMPLER-t, így már az eszköz rutinos felhasználójának számít - pozitívumként értékelte az eszköz által nyújtott timestreching funkciót, mely a hangmagasság megtartásával képes a minták elnyújtására, vagy éppen 'összenyomására', azaz rövidebb időtartam alatt történő lejátszására. Elmondása szerint egy iPod rákötésével élőben tudja az eszközbe juttatni és modifikálni a hangmintákat...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr91804222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása