Üdv mindenkinek!

Megnyílt a frankfurti MESSE kiállítás! A Franfurt am Main-ban tartott kiállítás az év egyik legjelentősebb nemzetközi hangszerbemutató eseménye, melyen a KORG is számos újdonsággal képviselteti magát. Az eseményen természetesen a KORG Zóna munkatársai is jelen vannak... Az újdonságok között találunk vadonat új termék koncepciókat, illetve már ismert KORG termékek továbbfejlesztett változatait egyaránt.

 

KORG PS60 Performance Synthesizer

 A PS60 egy kifejezetten élő fellépésre optimalizált hangszer, mely a KORG M3-ból ismert kiváló minőségű TG System-nek köszönhetően könnyen kezelhető; a beépített 440 hangszín 6 különböző kategóriába lett osztva, így élő fellépés közben is gond nélkül előhívható bármelyik preset. Az új kezelőfelületnek hála, könnyedén hozhatunk létre, menthetünk el, vagy hívhatunk elő equalizer, effekt, layer, billentyű split kiosztás beállításokat.

KORG microSTATION

A KORG microSTATION a maga 2,6 kg-os súlyával egy kompakt workstation megoldás. 61 mini-billentyű, beépített sequencer, könnyű dalszerkesztési funkciók jellemzik. Összesen 1001 beépített hangot tartalmaz, melyek közül 480 preset hang, 256 preset kombináció, illetve 265 GM2 program. Az eszköz által kínált funkciók (Grid Sequence, loop rögzítés, dupla polifónikus arpeggiator, song template-ek használata) mind elősegítik a gyors, zökkenőmentes munkát.

KORG monotron Ribbon Synthesizer

A monotron egy új koncepció, mely klasszikus analóg KORG hangzást nyújt a modern köntösben tálalva. Méretének és kialakításának köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük. Az új monotron teljesen analóg hangképzésen alapul, melynek áramköri megvalósítása megegyezik a legendás MS-20-éval. Az eszközt a Ribbon Controller-ek leütésével szólaltathatjuk meg. Az analóg áramkörnek része a Low-Pass filter is.
Beépített hangszóróval rendelkezik, és elemről is üzemeltethető.

KORG MR-2 High Resolution Mobile Recorder

Az MR-2-t már ismerhetjük a KORG eddigi kínálatából is, az új modell azonban számos hasznos újítást tartalmaz. A nagy felbontású MR-2 beépített, 210 fokban elforgatható (30 fokos állásonként állítható) X-Y kondenzátor mikrofonnal rendelkezik, így kiváló minőségű felvételek készítésére alkalmas. Bármilyen felvételi szituációban alkalmazható, hála a preset mikrofon érzékenység, analóg limiter, bass EQ beállításoknak, melyekkel könnyedén igazodhatunk a körülményekhez. Elemről, illetve USB-ről üzemeltethető.

KORG MP-10 Professional Media Player

Az MP-10 egy professzionális média lejátszó eszköz, mely hasznos segítőtársa lehet bármely utazó előadónak, szóló billentyűsnek, vagy énekesnek. Az MP-10 segítségével MIDI, MP3 file-okat játszhatunk le az eszköz Dual Song Player-ével (akár DJ-stílusú előadásmódban), illetve bármilyen lejátszott vokált módosíthatunk a beépített TC Helicon Vocal Processor segítségével. Az eszköz 120 GB-os merevlemezzel rendekezik, melyen zenei anyagok sokasága tárolható, és a katalogizált 'Library' rendszerrel könnyen előhívható. Vocal Remover funkciója a vokálok hatékony eltávolítását teszi lehetővé, ezzel alkalmassá téve az eszközt karaoke estek lebonyolítására.

 


KORG ESX-1 SD & EMX-1 SD

A KORG Electribe két modelljét már ismerhetjük a KORG jelenlegi kínálatából. Az ESX-1-et és EMX-1-et valószínűleg nem kell bemutatni az elektronikus zenével foglalkozók számára. Az ESX-1 sampler és szintetizátor groovebox, míg az EMX-1 egy komplett szintetizátor groovebox megoldás. A jelenlegi modellekhez képest az ESX-1 SD és az EMX-1 SD beépített SD kártyaolvasóval lettek ellátva, így maximálisan 32 GB-nyi adatot menthetünk el egy SDHC kártya használatával. További érdekesség, hogy vadonat új preset pattern-ekkel érkezik mindkét eszköz, így bekapcsoláskor rendelkezésre áll többek között egy csokor, a Ninja Tune/Big Dada kiadó tehetségei által létrehozott pattern, melyek jó kiindulási pontot adnak a kezdőknek, és hűen tükrözik, mire is képesek az Electribe széria új modelljei.

KORG MicroMetro

A MicroMetro egy új, kompakt metronóm, mely imponzáns színeivel, 2 fokozatú állítható hangerejével (+ mute funkció), valamint a mechanikus metronómokkal megegyező, 39 fokozatú tempó skálázással hasznos kelléknek bizonyulhat a zenészek számára. A tempót 'mute' állásban a LED villogásával is nyomon követhetjük.

További részletek olvashatók az új eszközökről a KORG.hu termékleírásai között.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr261865818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása