Sziasztok!

A MESSE 2010-es termékek közül elsőként a PS60-ról olvashattok pár érdekességet.

Az új PS60 Performance Synthesizer kézreálló és könnyen használható megoldásként képes funkcionálni bármely billentyűs kezei alatt. Az eszköz beépített hangszíneinek kiválasztásakor a fejlesztők arra fókuszáltak, hogy a leginkább hatásos piano, electric piano, organ, strings, brass és synth hangokat gyűjtsék össze hat kategóriába a könnyű előhívás, azaz a hatékony és gyors használat érdekében. Az eszköz összesen 440 preset hangszínt tartalmaz, melyek mellett természetesen marad bőven hely saját hagszíneink elmentésére is. Saját, egyéni hangjaink létrehozására is remek funkciók állnak rendelkezésre, úgy, mint az összesen hat layer (réteg) használata, illetve a billentyű split (több hangszínt oszthatunk ki a keyboard különböző területeire), mely funkció egy gomb megnyomásával, spontán előhívható.


A hanggenerálás 49 MB-nyi, magas minőségű, 48 kHz-es mintával, valamint az EDS-i sound engine segítségével történik. Négy filter, két amp, öt LFO, és öt EG (envelope generator) dolgozik a gyári hangszínek megszólalásakor, így meglehetősen összetett hangzásra képes a PS60.

Az effekt szekcióban többek között megtaláljuk mind az amp modeling, mind a dinamika effekteket, melyek a KORG REMS technológiáját alkalmazzák. Összesen öt insert effect-et használhatunk a különálló hangokra, emellett két master effect-et is használhatunk, melyek között található négy reverb/delay, valamint négy modulációs effekt algoritmus.


A PS60 könnyen használható eszköz. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a kezelőfelület logikus kialakítása. A középső és jobb oldalra eső szekció főleg a hangok beállítására hivatott. A Category Control-lal könnyedén kiválaszhatjuk a nekünk megfelelő hangszínt, az Easy Setup-pal pedig a hangerőre, hangmagasságra, effect send-re vonatkozó beállításokat végezhetjük.

 

Az eszközön lehetőség nyílik a split kiosztások és layer-ek beállítására is. Ezeket a paramétereket összesítve Performance-nak keresztelték el a fejlesztők. A Performance szekció bal oldalt található. A hangok kezelésének lehetőségeit tovább bővíti az eszközön megtalálható joystick. Ennek használatával drasztikusan megváltoztathatjuk hangunk megszólalásának karakterét. Két pedál kontroller aljzat is van az eszközön, melyek segítségével kéz nélkül is vezérelhetőek a paraméterek.

 

A hangok kezelésének lehetőségeit tovább bővíti az eszközön megtalálható joystick. Ennek használatával drasztikusan megváltoztathatjuk hangunk megszólalásának karakterét. Két pedál kontroller aljzat is van az eszközön, melyek segítségével kéz nélkül is vezérelhetőek a paraméterek.


Az eszköz billentyűi félig súlyozottak, Natural-touch kialaításúak, ezáltal kifinomult játékot tesznek lehetővé. Az eszközben bárki örömét lelheti, bármire vágyik is az illető: zongora hangokra, vagy akár vadabb szintetizátor hangszínekre.


A PS60 a mai kor követelményeinek megfelelően természetesen számítógépről is editálható. Az eszközhöz tartozó PS60 stand-alone Editor-ral részletesebben editálhatjuk hangjainkat, mint ahogyan azt magáról a PS60 kezelőfelületéről tennénk. A PS60 Plug-in Editor pedig VST, Audio Units, vagy RTAS formátumban, plug-inként képes futni DAW-unkban. Hangjaik kezelését és csoportosítását is elvégezhetjük a software-rel.

Running as Plug-in

Összességében egy újabb hatékony eszközzel bővül hamarosan a KORG szintetizátorok tárháza, így aki a PS60 mellett dönt, biztosan nem fog csalódni az eszköz tudásában és kezelhetőségében...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr321875422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása