Sziasztok!

A KORG idén is egy igen érdekes újítással állt elő, melyről már olvashattatok a frankfurti Musikmesse 2011 újdonságokról szóló összefoglalónkban, illetve a kiemelten a Wavedrum Mini-vel foglalkozó cikkünkben. A népszerű Wavedrum legújabb, hordozható verziója már nem csak az ütőfelület megütésével triggerelhető, hanem az új, Sensor Clip névre hallgató, csíptethető érzékelő használatával is, melynek segítségével gyakorlatilag bármilyen használati tárgy segítségével megszólaltathatjuk a Wavedrum Mini-t.

 

 

Az immáron looper-rel és két triggerelési lehetőséggel ellátott Wavedrum Mini számos új lehetőséget rejt magában. Az összesen 100 beépített hangszín bármelyikét triggerelhetjük a dob ütőfelülete, illetve a Sensor Clip segítségével is. Ezzel az egyedülálló tulajdonsággal a Wavedrum Mini jelenleg a leghatásosabb hordozható percussion szintetizátor a piacon. Az említett 100 hangszín nem csupán dob és perkusszív mintákat tartalmaz, hanem érdekes szintetizátor és egyéb hangokat is, melyekkel nem csak dob futamokat, hanem szinti dallamokat is lejátszhatunk az eszközön - és akkor még a looper-ről nem is esett szó, mely végtelen számú loop overdub stílusú leütését teszi lehetővé.

A looper használható például egy dal gerincét képező dallam feljátszására, melyet élő dobszólammal kísérhetünk - ebben az esetben akár minden más hangszert nélkülözve is jam-melhetünk kedvünkre. Ha már itt tartunk, érdemes megemlíteni a KORG új MMA130 névre hallgató hordozható monitor erősítőjét, mely kiválóan alkalmas utcai fellépések kihangosítására. Habár a Wavedrum Mini el van látva beépített hangszóróval, egy performansz alkalmával jól jöhet az MMA130, mely teljes mértékben kompatibilis a Wavedrum Mini-vel (számos egyéb KORG termékkel egyetemben az új Wavedrum is üzemeltethető közvetlenül az MMA130 DC 9V tápfeszültség kimenetéről is). Az eszközt az MMA130 vonali szintű bemenetére kötve akár 100 dB-es hangnyomás elérésével szólaltathatjuk meg, elemről üzemeltetve.

 

 

Az alábbi felvételen újabb perspektívából láthatjuk a Wavedrum Mini Sensor Clip trigger érzékelőjének működését - ezúttal egy fél literes palackra csíptetve szólalnak meg a lábdob leütések. A lábdob leütések loop-olása után perkusszív dallamokkal egészíti ki a feljátszott groove-ot a KORG munkatársa. A végtelen számú loop használatával teljes értékű dallamok rögzítésére nyílik lehetőségünk. Aki még nem látta volna a KORG hivatalos felvételét az új dob-  és percussion szintetizátorról, annak érdemes ide kattintva megtekintenie -  a szóban forgó felvételen a Sensor Clip a felhasználó cipőjére van csíptetve, így lábmozdulataival képes triggerelni a Wavedrum Mini lábdob preset hangszínét.

 

 



Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr352831575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása