Sziasztok!

A Wave Alchemy jóvoltából újabb ingyenes hangmintakészletre tehettek szert - az új kollekció a KORG korai nyolcvanas években megjelent KPR-77 dobgép tökéletes minőségben rögzített mintáit tartalmazza. A korhű hangzások szerelmeseinek ideális segédeszköze lehet ez az ingyenes mintacsomag, mely a KORG KPR-77 hangjait vonultatja fel 280 különböző minta formájában.
 

 

A Tape KPR-77 elnevezésű kollekció minden egyes hangja 1/4 collos szalagra lett rögzítve, megőrizve ezzel a dobgép megszólalásának vintage jellegét. A KPR-77-et eredetileg a korai nyolcvanas években dobta piacra a KORG, és az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő Roland TR-606 dobgép alternatívájaként árulták. A KPR-77 ismert volt erőteljes tom, snare és clap hangjairól.

 

 

A Tape KPR-77 csomag három előre kiosztott dob kit patch-et tartalmaz az NI Kontakt 2,3 és 4 verziók, illetve a Battery 3 felhasználói számára. Mindegyik kit leütésérzékeny (az eltérő leütések több körben kerültek mintázásra). Az KPR-77 viselkedésének reprodukálását az NI dob kit-ek esetében az összetett mintakezelés (choke group-ok) segíti elő.

 

A KPR-77 analóg hangképzésének köszönhetően az eszközben az azonos hangokkal történő leütések soha nem fognak tökéletesen megegyezően megszólalni - minden egyes leütésnek megvan a maga jellege, mely emberivé és realisztikussá teszi a hangzást. A Tape KPR-77 ezt a jelleget hivatott visszaadni azzal, hogy  elkészítésekor minden hangból 5 különböző minta került rögzítésre, három különböző Velocity értéken. Az azonos hangokból készült minta verziók használatával reprodukálható az eszköz analóg természete.



A mintacsomag három különböző módon rögzített hangokat tartalmaz:

  •  Tape Clean: 1/4"-os szalagra, normális jelszinten rögzített minták (127 db)
  •  Tape Saturated: 1/4"-os szalagra, 0dB-t meghaladó jelszinten rögzített minták (a szalag szaturációból adódó kellemes hangzásjellemzőkkel) (127 db)
  •  Driven Kit: A Wave Alchemy stúdiójának számos hardware stúdió eszközének felhasználásával rögzített minták (27 db)


A Tape KPR-77 ingyenesen letölthető a Wave Alchemy weboldaláról - a letöltéshez Wave Alchemy regisztráció szükséges!


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr612855076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása