Sziasztok!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a frissen megjelent hangszer újdonságok megjelenése idején számos kíváncsi tekintet összpontosul a világhálón keresztül. Egy-egy nagy durranásnak számító eszköz megjelenését követően általában a gyártók és viszonteladók is készítenek bemutató videófelvételeket, melyeken a hangszer legfőbb tulajdonságait demonstrálják.

 

 

Rich Formidoni-nak köszönhetően már számos felvételt láthattunk/hallhattunk a KRONOS-ról: a több, mint egy óra hosszú hivatalos NAMM KRONOS bemutatóról készült videón egy remekbeszabott show keretében ismerhette meg az új zászlóshajó szintetizátort a nagyérdemű, számos zenész híresség vendégeskedett az exkluzív hivatalos bemutatón. Itt nem áll meg a felsorolás, ugyanis a KORG hivatalos felvételei között már az egyes engine-ek bemutatása is megkezdődött.

 

Ezúttal az amerikai vásárlók számára tartott első KRONOS bemutatóról szóló felvétellel szeretnénk kedveskedni az érdeklődőknek. Az eddig látott felvételeken túlnyomórészt a klasszikus hangszerek leképezései kerültek demonstrálásra. A Washington Music Center-ben megtartott bemutató során azonban Rich Formidoni az eddigi bemutatókon tapasztaltakkal szemben most elektronikusabb ihletésű hangszín és Combination preset-eket is bemutat. 

A modernebb vonalat erősítő érdeklődőknek mindenképp érdemes megnézni ezt a felvételt, ugyanis itt nem csak a zongora és orgona engine működésére hallhatók példák, hanem több, kifejezetten elektronikus zene-orientált preset-et is hallhatunk. Természetesen a KRONOS lényegi tulajdonsága, hogy gyakorlatilag minden igényt lefed, így attól senkinek sem kell tartania, hogy esetlegesen nem talál majd a kedvére való hangszínt (legyen szó bármilyen stílusról) - arról van csupán szó, hogy ez eddig közölt felvételek túlnyomórészt a valós hangszerek leképezéseit ismeretették.

A negyedik perc környéken hallhatunk PolySix string-ek és pad-ek mellett ízig-vérig electrofunk-os basszus preset hangszínt is, mellyel könnyedén Roger Zapp és társai nyomdokaiba léphetünk, de az MS-20 leképezést sem érdemes figyelmen kívül hagyni, ugyanis itt a virtuális patch-eléssel számtalan lehetőség nyílik a fantasztikusan szóló preset-ek mellett saját, egyéni hangzásaink létrehozására. A szokásos felállás (az engine-ek érdekességeinek bemutatása) mellett a videó végén a Drum Track-ek megszólalásának befolyásolását is bemutatja Formidoni, a zengetőn áteresztett és a nyers jellel való kísérletezés formájában.

 

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr912913484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása