Üdvözlet minden kedves olvasónknak!

Az Arranger széria kedvelői számára a Pa3X minden kétséget kizáróan számos érdekes és hasznos meglepetést tartogat. Az új Arranger-zászlóshajó megalkotásakor gyakorlatilag minden színpadi szórakoztatás során felmerülő speciális igényre gondoltak a KORG mérnökei.

 

 

 

Az Arranger széria nagy múlttal rendelkezik, így volt mire alapozni az új zászlóshajó felépítését. A nagy sikerű elődök legjelentősebb előnyeit összesíti az új Pa3X modell, de emellett számos olyan egyedülálló újítást is tartalmaz, amely nagyban megkönnyíti a színpadi fellépéseket.

Természetesen az új funkciók sokasága mellett a hangszínek komplexitására is nagy hangsúlyt fektettek az eszköz megálmodói. Az Arranger szériától megszokott hangszín-paletta ezúttal még realisztikusabbra és dúsabb karakterűre sikeredett. A Pa3X által nyújtott hangszín felhozatal kiválóan alkalmas rendezvényeken való professzionális szórakoztatásra, estek lebonyolításához a nagy gonddal összepárosított és kevert stílusok és kombinációk azonnali megoldást kínálnak. A zongora, elektronikus piano, gitár, basszus, rézfúvósok, különféle stílusú és karakterű dobkitek mellett szaxofon és sok egyéb hangszer leképezése is megtalálható az eszközben.

A 61-, és 76- billentyűs verzióban is kapható Pa3X elegáns külseje sem elhanyagolható. A 76 billentyűs verzió ráadásként motorizált, billenthető TouchView kijelzővel van szerelve. Az impozáns külső logikus, sokoldalú kezelőfelülettel párosul - az érintőképernyős kijelzővel gyorsan navigálhatunk, válthatunk hangszíneket, indíthatjuk el a beépített sampler-t, és számtalan egyéb fontos funkciót érhetünk el hatékony módon, de számos dedikált vezérlő is elhelyezésre került az eszközön.

 

 

450 előre feltöltött stílussal érkezik a Pa3X. 15 felhasználói bankba csoportosíthatjuk egyénileg kialakított kombinációinkat. Ezen felül fontos tulajdonság a régebbi KORG Arranger stílusokkal való teljes kompatibilitás, melynek következtében több, mint 1200 stílus válik elérhetővé a Pa3X-felhasználók számára. A gyári preset stílusok között  polkától kezdve közel-keleti hangzásokon át egészen az R'n'B-ig minden aktuális közkedvelt zenéhez találunk specifikusan szerkesztett variációkat.

A KORG workstation-ökből már ismert hatékonysággal szabhatjuk személyre az eszköz működését, megszólalását. A 8 egyszerre alkalmazható effekt algoritmus rendkívül flexibilisen route-olható, master-ként vagy insert effektként is alkalmazható. A nyolc effekttel már radikálisan egyénivé tehetjük, előadói stílusunkhoz igazíthatjuk a Pa3X hangját. Minden hang 3-sávos EQ-val van ellátva, így könnyedén elhelyezhetjük őket a hangtérben. A nyolc effekt mellé további érdekesség a neves Waves Maxx algoritmus-gyűjtemény, mely az ipari sztenderdnek minősülő hangzásjavító algoritmusokat kínálja a felhasználóknak a legkifinomultabb megszólalás érdekében. Az énekhang sem marad kezeletlenül a Pa3X esetében: a hangszer hangja és a mikrofon külön-külön és együtt is szabályozható, valamint radikális módon javítható/megváltoztatható az eszközbe kötött énekhang a TC Helicon vokál processzora segítségével, mely szintén beépítésre került a Pa3X-be.

 

 

A KORG Pa3X a minden igényt lefedő színpadi szórakoztatás jegyében készült, így ennek megfelelően természetesen a szórakoztatás-centrikus funkciókról is szó esik az alábbi felvételen, melyen Steve McNally-t, a nagy múlttal rendelkező, szintetizátor bemutatókról ismert szakembert láthatjuk. Minden érdeklődőnek ajánljuk a felvétel megtekintését, mert igen jó rálátást ad azon formabontó funkciókra, melyek igazán egyedivé és problémamentesen használhatóvá teszik a Pa3X-et. Az Auto-Fill, az intelligens Audio Chord Detection, a duál MIDI player viselkedése, az MP3-lejátszási funkció csupán pár olyan tényező, amelyek alkalmazása fényévekkel előzi meg a hangszerpiacon eddig fellelhető workstation-ök tudását.



Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr112963532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása