Sziasztok!

Újabb felvétellel rukkolt elő a KORG, melyen az új analóg Ribbon Station-ből nem kevesebb, mint tizenkét példány kerül összekötésre és együttes működtetésre a Sync-aljzatok segítségével.

 

 

A monotribe a monotron elsöprő sikerén alapulva továbbfejlesztett formában tálalja a hordozható analóg zsebszinti koncepciót. Mint ahogyan azt már előző cikkeinkben is olvashattátok, az új modell számos hasznos funkcióval, bír, melyek közül talán a legfontosabb az Electribe-stílusú step szekvenszer, mellyel a monotribe analóg szintetizátor hanggenerátorhoz és a beépített dobgéphez tartozó leütéseket rögzíthetjük.
 

A korhű analóg kiépítés és a hordozható, kisméretű kialakítás élő használatra is kiválóan alkalmassá teszi az eszközt, azonban összetett, sok különböző elemből álló hangzások létrehozására a nyolc leütéses szekvenszer és hanggenerátor/dobgép önmagában bizonyos esetekben vélhetően nem nyújt elegendően sok variációs lehetőséget.

Stúdió szintű alkalmazásokra természetesen ott a multi-tracking lehetősége, melyet tetszőleges DAW szoftverrel, vagy bármilyen egyéb többsávos felvevővel is végezhetünk (ha megfelelő jellemzőkkel ellátott szinkronhangot állítunk elő, majd azt rákötjük a monotribe Sync bemenetére).

 

 

Ha viszont teljesen élő felállásban kívánunk a monotribe által nyújtott lehetőségekkel élni, akkor a Sync bemenetnek hála tetszőleges számú példányt összeköthetünk és működtethetünk tökéletes szinkronban. Ily módon külön-külön monotribe-okon programozhatjuk live act felállásunk egyes elemeit.

Képzeljünk csak el egy olyan felállást, ahol egy monotribe szolgáltatja a dobütemeket a annak beépített dobgépe, illetve a szintetizátor hanggenerátorral formált dobhang segítségével. Ha már több eszközről beszéljünk, akkor a részletgazdag megszólalás kedvéért megengedhetünk magunknak annyi luxust, hogy egy monotribe kifejezetten csak a dobhangok létrehozásának célját szolgálja. A beépített dobgép hozza a nyolcvanas évek korhű dobgép hangzását, ám ebből adódóan kissé kötött.

Viszont az említett felállásban adott a szintetizátor hanggenerátor is, melyet kellő kreativitással használva egy további, személyre szabott hanggal egészíthetjük ki a dobszólamot - mefelelő csűrés-csavarás után (a VCF-et LFO Target-ként beállítva) dús kickdrum keverhető ki a szinti engine-nel is. Így hát aki nem elégszik meg a kopogós, korhű vintage karakterű, KPR-stílusú beépített lábdobbal, bátran próbálkozhat meg saját lábdob hang kikeverésével.

A rendelkezésre álló eszközök száma szabja meg tehát a felhasználás szabadságát. Mivel az új monotribe-nál a tervezők már figyeltek arra, hogy az elődnél tapasztalt nehézkes hangmagasság beállítás könnyebben valósuljon meg, kellő hangolással több eszköz is hadrendbe állítható, és az analóg hangképzés teljes erejével vághatunk neki a komplex, egymással harmonizáló hangszínek kikeverésének.

Több eszköz használata esetén már a szekvenszer korlátai kijátszhatók, és lehetőségek széles tárházával bővül a kínálat. Az igazi analóg hangképzés gyönyöreinek megtapasztalására az aktuálisan piacon megtalálható szintetizátorok közül egyértelműen a KORG monotribe a legmegfizethetőbb és legkézenfekvőbb megoldás.

 

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr623036270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása