Sziasztok!

A Philter Plugs jóvoltából a monotron szerelmesei a KORG analóg zsebszintetizátorának digitális VSTi formátumú leképezésével gazdagíthatják eszköztárukat. Az emuláció megjelenése is az eszköz töretlen népszerűségét mutatja. A plugin készítői igyekeztek hűen reprodukálni a mini-szintetizátor hangzását, de természetesen a valós analóg áramköri kiépítés által nyújtott gyönyörök lényege a megvalósításon alapszik, így ennél az eszköznél kifejezetten érdemes az eredetit használni, már csak elérhető ára miatt is.

 

 

A monoklon plugin virtuális ribbon kontrollerel rendelkezik, így egérrel is nyomkodhatjuk a  kívánt billentyűket - bár a fő előnye egyértelműen a midi-vezérelhetőség. Fűrészfog oszcillátorral és LFO-val, valamint mélyáteresztő (LowPass) filterrel rendelkezik. Kipróbáltuk, és tapasztalataink szerint a monoklon sajnos nélkülözi az eredeti eszköz koszos karakterét, de kellő effektezéssel és kreatív hozzáállással egész jó eredményeket lehet vele elérni. A monotron fő előnye, az AUX aljzaton át beköthető külső audiójel filterezhetősége érthető módon itt nem áll rendelkezésre, és mély basszusok tekintetében sem mondható alapból igazán kiemelkedő teljesítményűnek a plugin (a monotron mélytartomány-beli karakterét egyértelműen az analóg technikának köszönheti, így nem is érdemes irreális elvárásokat támasztani egy freeware plugin-nal szemben..).

 

 

Mindazonáltal egy VSTi formátumú emuláció, amely a KORG nagyszerű elgondolásán alapszik, jól jöhet számos szituációban - digitális környezetben VST instrument-ként hatékonyan alkalmazható különféle hangok, effektek létrehozására, és hát tagadhatatlan előny a DAW-okba való integrálhatóság. Próbáljátok ki, garantált kedvcsinálóként hat egy igazi monotron megkaparintására!
 

A Philter Plugs monoklon VSTi IDE kattintva letölthető

További érdekes VST plugin-ek a minimalfabrik.net oldalon

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr533070341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mapet 2011.07.15. 18:24:28

Két (JAVA alapú) online verziót is érdemes kipróbálnotok:

WEBOTRON
www.angryoctopus.co.nz/synth9/synth.php

WEBOTRIBE
www.angryoctopus.co.nz/synth13/
süti beállítások módosítása