Üdvözlet minden kedves olvasónknak!

A KORG kísérőautomatikás szintetizátor családjának legújabb modelljét, a Pa3X-et pár kivételtől eltekintve eddig túlnyomórészt kiállításokon készített felvételeken láthattuk, ahol a bemutatást végző szakemberek főként a jelenlévők figyelmét igyekeztek felkelteni, többnyire a helyszínen kiállított kijelzők segítségével, így az ott készített videók mind audió minőség, mind pedig informativitás tekintetében kivánnivalót hagytak maguk után.

 

 

Az Egyesült Államok-beli Citymusic.com online hangszerüzlet munkatársa, Mike az alábbi felvételen részletbemenően mutatja be a nagytudású, számos újítást és hasznos, egyéni funkciót fevonultató hangszer leglényegesebb ismertetőjegyeit. További érdekesség, hogy a felvételen látható és hallható Pa3X az opcionális PAAS hangszóróval van ellátva, mely kiváló minőségű élő megszólalást biztosít bármilyen egyéb hangosítási rendszer használata nélkül.

Első körben a Pa3X zongora és orgona hangszíneit hallhatjuk; Mike a megfelelő Drum Track kíséretekkel szemlélteti a kérdéses preset-ek kiváló jellegét. Ezt követően ízelítőt kapunk arról, milyen könnyedén varázsolhatunk tetszőleges hangzást, legyen szó a hatvanas évek, a kilencvenes évek, vagy épp Hollywood-i filmzenék hangulatáról. Az eddig publikált Pa3X bemutatóktól eltérően ezen felvétel rendkívüli módon amerikai felfogásban tálalja az eszközben rejlő potenciális lehetőségeket. 

Az érdekfeszítő stílusok bemutatása után a beépített dobkitekből is hallhatunk párat. Ezt követően a stílusok teljes mértékű kihasználását láthatjuk; olyan érdekes apróságok is helyet kaptak az eszközben, mint a közönség ováció hangeffektus.. 

Akik az eszköz mikrofonjelre gyakorolt hatására kíváncsiak, azoknak sem kell csalódniuk - Mike aktuális és régebbi ismert dalok éneklésével mutatja be a vokális harmóniák generálásának lehetőségét és az egyéb finomságokat. A teljeskörű szórakoztatás jegyében a dual MIDI/audio player használata is bemutatásra kerül. Láthatjuk, hogy az eszköz jobb oldalába helyezett USB-meghajtóról könnyedén tölthetjük be kedvenc dalainkat, melyet az intuitív TouchView felületen gyorsan lejátszhatunk, legyen szó MIDI file-okról, vagy épp teljes audió felvételekről. Ha esetlegesen egy ismert felvételre szeretnénk énekelni annak eredeti vokál sávja nélkül, csak töltsük be a dalt, és vegyük használatba a Vocal Remover funkciót.  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr33081610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása