Üdv minden kedves olvasónknak!

Újabb jó hírrel szolgálhatunk a KRONOS-tulajdonosoknak: nemrég megjelent ugyanis a Karma-Lab által készített Kronos KARMA szoftver, mely a Kronos-ban is rejlő KARMA zenei algoritmus lehetőségek teljes körű kiaknázását teszi lehetővé.

 

 

Mint ahogyan azt számos professzionális zenei workstation esetében megtapasztalhattuk, a Karma-Lab a KRONOS-hoz is elkészítette a megfelelő szoftveres kezelőfelületet, melynek segítségével saját magunk készíthetjük el teljes mértékben személyre szabott GE-beállításainkat (Generated Effects), majd azokat munkaállomásunkba betöltve már készen is állnak az élőben variálható, professzionálisan előkészített, szerkesztett zenei frázisok és effektek.

A KARMA Kronos szoftver ideális módja a KARMA (Kay Algorithmic Realtime Music Architecture) zenei algoritmusokon alapuló módszer megértésének és teljes körű kezelésének. A KK segítségével könnyedén állíthatjuk össze saját zenei frázisainkat, ritmikai elrendezéseinket, dallamainkat, melyeket kontrollereken történő valósidejű paraméter változtatások rögzítésével tehetünk még részletgazdagabbá.

A KK számos lehetőséget biztosít GE-beállításaink elvégzésére. Dolgozhatunk a gyári hangszínekkel, hangokkal, de könnyedén hadba állíthatjuk saját hangarzenálunkat is. A KRONOS szekvenszerébe rögzített frázisokat közvetlenül importálhatjuk a KK-ba, melynek segítségével GE-beállításokként menthetjük őket - a Karma-Lab szoftverében generált GE-beállításokat ezt követően már a Kronos 1536 User GE-slotja között választhatjuk ki élő fellépéseink alkalmával.

A Karma Kronos ezen felül megnövelt számú Module és Scene használatát teszi lehetővé - a Kronos-ban használható 8 Scene/Module/Performance a KK futtatásával 32-re növekszik, mindemellett a Performance-onként 16 Chord Trigger gomb használatát teszi lehetővé az alapértelmezett 8 helyett, sőt, mi több, a Kronos-on használható 4 modul mellett további 6 Module futtatását teszi lehetővé. Ezen bővítő funkciók nem importálhatók a Kronos-ba, viszont a szoftver futtatása során rendelkezésre állnak. A KK a Karma-Lab programozói szerint olyan megnövelt KARMA-teljesítményt kölcsönöz a Kronos-nak, mely hozzávetőlegesen két és fél további Kronos erőforrásának felel meg.

További információk IDE kattintva olvashatók a Karma-Lab honlapján.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr393334517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása