Sziasztok!

A várakozásoknak megfelelően egyre több felvétel kerül fel a videómegosztóra a vállalkozó kedvű monotron-, illetve monotribe-tulajoknak köszönhetően. A verseny, illetve a nevezési kategóriák részleteiről előző cikkünkben olvashattok.

 

 

A külső jel AUX bemeneten való hozzáadása mellett több monotron, illetve monotribe példány használata is megengedett, sőt, multitrack stílusban is rögzíthetik a nevezők a KORG analóg szintetizátoraival készített sávjaikat, ily módon akár egész dalokat alkotva. Az már csak hab a tortán, hogy modding-olt példányok használata is megengedett!

Szokásunkhoz híven körülnéztünk tehát a legnépszerűbb videómegosztóra feltöltött 'monomania Sound Contest' felvételek között - számos érdekes alkotást kaptak lencsevégre világszerte a KORG által meghirdetett verseny eddigi résztvevői (az eddig megosztott összes felvétel megtekinthető IDE kattintva).

A paletta igen széles, hiszen a három különböző kategória és a nevezési feltételek már önmagukban igen nagy művészi szabadságot kölcsönöznek minden monotron és monotribe-tulajdonosnak. Nézelődésünk során számos érdekességgel találkoztunk - a felvételek sokszínűsége is arra enged következtetni, hogy a KORG 'egyszerű, de nagyszerű' elven alapuló, hordozható analóg szintetizátorai számtalan lehetőséget hordoznak magukban. Lássunk tehát pár példát arra, hogy min munkálkodtak világszerte szorgalmasan a monotribe és monotron-kedvelők!

Robert Secrets on monotron - monotron Music kategória

Érdekes és jól összerakott muzsika, mely egy monotron-nal készült, multitrack stílusban összerakva. A klasszikus elektronikus hangzásokat kedvelők biztosan értékelni fogják.

 

 

Dirty Electronica - Loneguitaristyannis

A manapság oly népszerű dubstep stílus dobritmikáin alapuló Dirty Electronica-n a dobok mellett egy ügyesen feljátszott glide-olós szintetizátor szólamot is hallhatunk.
 

 

Több népzenei témán alapuló muzsikával is találkoztunk - KotroLaszloLehel Kis kece lányom című alkotása mellett más földrészre evezve is találtunk folklór vonatkozású érdekességeket, például OSAPO2006 Sapo Flutuando pelo Caribe-feldolgozását.

 

 

 

Másokat az állatvilág ihletett meg - így történt ez olvasónk, Koródi Csaba esetében is, aki Buck Cat néven nevezte felvételét monotron SFX kategóriában - ilyen egy igazi analóg macska hangja! Karen Evil a bálnák jellegzetes hangját utánozta igen meggyőző módon a monotron segítségével Whale Voice című felvételén.

 

 

 

Érdemes végignézni a többi nevezett művet is, reméljük, kedvcsinálóként hatott saját felvételetek elkészítéséhez! A továbbiakban még csemegézünk a KORG weboldalán található egyéb alkotások közül, ha pedig saját felvételekkel rendelkeztek monotron, illetve monotribe jam-meléseitekről, ne habozzatok őket megosztani velünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr323332507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása