Sziasztok!

Igen érdekes hírről számolhatunk be a KORG közkedvelt analóg szintetizátor/groovebox-a kapcsán: a mai napon megjelent a monotribe System 2 update, melynek segítségével számos tekintetben növelhetjük meg az eszköz képességeit!

FIGYELEM! A wav formátumban kódolt rendszeradatokat semmiképpen ne játsszátok le lehallgató rendszerre kötve, ugyanis a kiterjesztés ellenére ez NEM AUDIÓ információt, hanem rendszeradatokat tartalmazó file, mely jellegéből adódóan károsíthatja a monitor hangfalakat, erősítőket, fej- és fülhallgatókat!

KORG monotribe System 2 LETÖLTÉS

 

 

Az új funkciók révén sorba köthetünk több monotribe-ot oly módon, hogy szinkronizált formában, egymás után kerüljenek lejátszásra az egyes monotribe példányokba írt szekvenciák. Emellett rendelkezésre áll a 'Half Tempo' funkció is, mely lehetővé teszi, hogy fele olyan gyors tempón is futtassuk az eszköz Sync Out kimenete segítségével szinkronban üzemeltetett további monotribe-okat.

A szekvenszer tudása is jelentősen bővül a System 2 upgrade-del: a Synth part felbontását 16 lépésre növelték a KORG fejlesztői, emellett a hangerő változtatását is rögzíthetjük a szekvenszerbe. Minden part saját Active Step beállítással gazdagodott. A dobokra vonatkozó funkciók száma is bővült, méghozzá Drum Roll-ok (dob kiállás) rögzítésének lehetőségével (a ribbon kontrolleren való ujjpozíció függvényében szabályozható a dob kiállás leütéseinek száma balról jobbra növekvő sorrendben.

A Gate Time-ra (kapuzási idő) vonatkozó Hold pedig csak hab a tortán - segítségével a rögzített szekvenciákba új hangmagasság információt vihetünk be a ribbon felülettel anélkül, hogy a rögzített leütések kapuzási hosszai változnának. A gyors pattern írás érdekében négy shortcut billentyűkombináció is rendelkezésre áll.

A szintetizátor szekció további újítása a Sample & Hold LFO, mely sejtelmes analóg szintetizátor hangeffektek létrehozására alkalmas. A RATE gomb a változás frekvenciáját befolyásolja, míg az INT. a változás mélységét szabályozza.

Végezetül essék pár szó a System 2-re való upgrade-elés menetéről: az új operációs rendszer feltöltése analóg stílusban történik, a nyolcvanas évekre jellemző analóg kazettás módszerhez hasonlóan. Ide kattintva letölthető a  rendszert leíró adathalmaz audió WAV file-ba kódolva, melyet tetszőleges audió alkalmazással lejátszhatunk a monotribe SYNC IN aljzatára kötve. Amint a file lejátszásra került, már készen is vagyunk a rendszerfrissítéssel!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr503433137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása