Sziasztok!

Blogjaink hasábjain nemrég már olvashattatok a KORG két új monotron-modelljéről - hazánkban e hónap közepére várható a két testvér megérkezése. Addig is kedvcsinálóként szeretnénk felhívni figyelmeteket az alábbi videóra, melyet a japán anyacég munkatársai készítettek. A felvételen három monotron, stílszerűen egy alapmodell, egy DUO és egy DELAY adnak koncertet!

 

 

 

A felvétel kiválóan szemlélteti, hogy mi minden hozható létre ezekkel az első blikkre gyerekjátéknak tűnő, de valójában igen komoly munkára is befogható kis hangkeltő eszközökkel. Már önmagában a monotron alapverziója is hatásos fegyver, hát még a két újonc! Az efféle típusú hangkeltőknél teljes mértékben a saját fantáziánkra, kreativitásunkra vagyunk utalva - némi csűrés-csavarással a legváltozatosabb hangok hozhatók létre, stílustól teljesen függetlenül. Legyen szó basszusokról, vaskos analóg szintetizátor leütésekről, pad-ekről, rövid, impulzusszerű hangokról, vagy épp lábdobokról, textúrákról, a monotron kellő kreativitással mindenre nyújt megoldást.

A két új testvér tudását már régebbi cikkünkben részleteztük; az alábbi felvétel kiválóan szemlélteti a DELAY késleltető algoritmusának tudását, illetve a DUO Mono/Poly-ból átörökített X-MOD technológiájának hatásosságát. A vastag hangzás alapja a valós analóg áramköri hangképzés, mely mindhárom modell sajátossága. A két új monotron-on a továbbfejlesztett koncepciónak hála, a monotribe-hoz hasonlóan már pontos leütéseket hajthatunk végre - ugyanezt az alapmodellen még nem tehettük meg (a ribbon billentyűzet nem volt félhangonként szakaszolva).  A három modellel komplett dal készül a felvételen.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr244070617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása