Sziasztok!

A klasszikus dobgép sound-ra vagyók számára ígéretes segédeszköznek bizonyulhat a Forgotten Keys legújabb, NI Kontakt formátumú szoftveres dobgép emulációja, az FK11: KORG Rhythm 55B. A KR-55B 1982-ben jelent meg az 1979-ben debütált KORG Rhythm 55 továbbfejlesztett verziójaként.

 

 

A KR-55B hangképzése gyakorlatilag megegyezett a Rhythm 55-ével, a különbség főként a beépített ritmus pattern-ek és Fill-ek jellegében mutatkozott meg. A FK:11 KR-55B 12 vérbeli vintage dobhangot kínál (98 24-bites hangminta formájában), továbbá 96 ritmus pattern-t, 32 intro-t és 32 fill-in-t. A ritmusok kombinálhatók.

Az eredeti eszköz érdekessége, hogy az egyes verziók esetében eltérő ritmikai pattern-ekkel is találkozhattunk (ezek valószínűleg az eltérő földrajzi régiókban való értékesítésnek tudhatók be). A szoftver jelen állapotában csak az egyik variációt tartalmazza, de a fejlesztő ígérete szerint a frissítésben nemsokára fellelhetők lesznek a más verziókban előforduló ritmusok is. Az FK:11 KR-55B a pop, rock és disco dobgép ritmikákat kedvelők számára igazi csemege lehet, hiszen a számos nyolcvanas évekbeli slágerben hallható klasszikus analóg KORG dobgép hangját digitális formában kínálja a szoftveres környezetben (jelen esetben NI-vel) dolgozók számára.

 

 

A FK:11 KR-55B az NI Kontakt 4.2 vagy újabb verziójával használható. További információt IDE kattintva találtok (www.forgottenkeys.co.uk) - a csomag ára: £5.50.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr624215121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása