Sziasztok!

Két új felvételen láthatjuk a kibővült monotron-család tagjait a KORG USA jóvoltából. A felvételeken gyakorlatilag minden, a monotron-szériával kapcsolatosan felmerült kérdésre választ kaphatunk.

 

 

Az első felvételen James Sajeva mutatja be a széria főbb jellemzőit, illetve kiemeli az egyes változatok sajátosságait, erősségeit. Érdekes élmény egymás mellett látni a három modellt, és hallani egyúttal azok sajátos hangzását. Aki még nem döntötte el, melyik verzió mellett teszi le a voksát, most ezen áttekintő keretében megismerheti az alapmodell, illetve a DELAY és DUO modellek által kínált előnyöket.

 

 

A második videó a két új jövevényre, a DELAY-re és a DUO-ra fókuszál. Itt láthatjuk azt az újítást, aminek következtében a két új modell már eleve sokkal pontosabb játékot tesz lehetővé: ez nem más, mint az eszközök hátoldalán található kapcsoló, melynek segítségével beállíthatjuk a ribbon billentyűzet valós kromatikus kiosztását - a funkció révén a billentyűzeten való ujjmozdulatok hatására nem folyamatosan változik a hangmagasság, hanem félhang lépésekben, akárcsak a valódi hangszereken. Ez az újítás már önmagában elég érv egy-egy új monotron-testvér beszerzésére, és akkor még nem is említettük a DUO két oszcillátoros, keresztmodulációs felállását, illetve a DELAY által kínált Space Echo effektust! Mindkét modell sajátosságaira kiváló példákat láthatunk a második felvételen is - a klasszikus elektronikus ütemek kedvelői számára igazi csemege lehet a felvétel, lévén, hogy az új modell bemutatása céljából egy korhű analóg hangforrás, a monotribe került bekötésre a DELAY AUX aljzatába, és mondanunk sem kell, a kettő együtt igen meggyőző párost alkot!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr974297749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása