Sziasztok!

Ismét újabb klasszikus KORG darab digitális reinkarnációjáról számolhatunk be - a Puremagnetik jóvoltából ugyanis a gyártó legelső monofónikus szintetizátorának, a MiniKorg 700 hangját élvezhetik az Ableton Live, NI Kontakt, Logic, illetve egyéb Exs-kompatibilis környezetben dolgozók. 

 

 

A MiniKorg 700 megjelenésének évében nem aratott elsöprő sikert - 1973-ban a billentyűsöket inkább a Minimoog és ARP Odyssey modellek foglalkoztatták, így csak pár szemfüles művész figyelt fel kezdetben a KORG eszközére. A 37 billentyűs, nem nyomásérzékeny, paramétereinek vezérlésében igen korlátozott modell használhatóság tekintetében valóban nem tartozott a legfejlettebbek közé a maga korában, ám mindezek ellenére volt egy erőssége, amely később legendás státuszt kölcsönzött neki: az egyedülálló hangja. A 13 patch közül a legemlékezetesebb a Human Voice nevezetű hangszín volt, mely a 70-es évek elektronikus zenéjének tipikus alkotóelemének mondható. Kettős filtere és chorus effektje révén könnyedén létrehozhatók voltak más gyártók szintetizátorainak jellegzetes hangzásai is.

 

 

A Puremagnetik által készített MiniKorg emuláció, a Synth700 az eredeti eszközből mintázott több, mint 1200 hangon alapul. A filterek, hullámformák, a chorus jellege, tehát a hangszer hangzáskaraktere a Puremagnetik speciális, ún. permutációs technikájának segítségével került leképezésre. A Synth700 ennek köszönhetően igen valósághűen adja vissza az eredeti eszköz sajátosságait.

Az Ableton verzió két Synth700 változatot tartalmaz, melyek közül a Full verzió 10 önálló rack-et tartalmaz minták százaival felvértezve. A Kontakt-ra írt verzió saját KSP menüvel rendelkezik, így könnyedén állíthatóvá válnak a MiniKorg 700 eredeti paraméterei is (hullámforma kiválasztás, traveler, brightess beállítások). A Logic-ra szánt változat EXS formátumban készült el, így más EXS kompatibilis környezetben is használható. További érdekesség, hogy a Logic változat Channel Strip beállításokat is tartalmaz Logic effektekkel.
További információk a gyártó weboldalán.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr764314178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása