Üdv mindenkinek!

Remek demó videóval örvendeztetett meg minket Gracza Márton, alias Area Route. Márton felvételén a KORG két, elektronikus zenecsiholók körében rendkívül népszerű szintetizátorával, a microKORG-gal és microKORG XL-lel készült ütemeket hallhattok.

 

area route.jpg

 

Márton budapesti származású, Varsóban tevékenykedő zenész. Több, mint 10 éve foglalkozik ilusztrációs, elektronikus és hobbi szinten rap zenével (utóbbival már 15 éve kisebb-nagyobb szünetekkel).  Az elmúlt idők során egyre nagyobb intenzitással kezdett el foglalkozni hardware szintetizátorokkal és szemplerekkel, illetve általánosságban a stúdiótechnikai eszközök világával.  Jelenleg rövid spot zenéket készít és három zenei projekten dolgozik, melyek még remélhetően ez évben napvilágot látnak. Area Route további hangszeres tesztfelvételeit IDE kattintva találjátok.

A videóban hallható hangzatos futamok jól szemléltetik a két eszköz képességeit. Nem is véletlen, hogy a házi stúdiókban egyre több bukkan fel ezekből a kis helyet foglaló, de annál ütőképesebb sound-ot kínáló virtuál analóg szintikből. Érdemes meghallgatni a videóban hallható demo dalokat, mert rálátást nyújtanak arra, hogy mire is képes önmagában e két modell. A jól csengő, vaskos hangszínek mellett természetesen nagy előny a beépített vokóder is, mellyel instant módon átlendülhetünk a robotok világába. Utóbbiból is hallatunk bőven példákat a videóban.

 

 

A felvételen bőven találhatunk érdekességeket számos zenei műfajból. A dubstep kedvelői számára rögtön a videó elején elhangzik egy jól összerakott kis demó nóta, amiből -ha eddig esetleg kételkedtetek volna- egyértelműen kiderül, hogy a microKORG/microKORG XL modellek több, mint alkalmasak napjaink egyik legnépszerűbb műfajában való tevékenykedésre. Mindazon hatásvadász elemek megtalálhatók a két eszköz hangszín kínálatában, melyek elengedhetetlenek a felezett ütemű őrület megvalósításához.

A demó további részeiben egyéb stílusú, köztük nyugodtabb hangvételű ütemek is felcsendülnek, de találkozhatunk egy klasszik d'n'b stílusú dalrészlettel is. Egy szó, mint száz, Area Route demói meggyőzőre sikeredtek, és jól tükrözik a bemutatott KORG szintetizátorok hangszínpalettáinak sokoldalúságát. Mártonnak ezúton is köszönjük, hogy megosztotta velünk munkáit, és kívánunk neki további jó muzsikálást!

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr174675393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása