NAMM 2013 KORG

2013.01.24. 20:06

A hazai forgalmazó híreihez írtam hozzá és vadásztam össze képeket és videókat. :) Dőlt betűkkel a kommentjeink.

   
NAMM 2013 a KORG tükrében.   2013-01-24

Ismét megnyílt a NAMM show ahol az idén 50 éves KORG egy kisebb tűzijátékkal kezdi az évet. A bejelentett termékek a visszatekintés és a haladás jegyeit egyaránt tükrözik. Nem szaporítjuk a szót, lássuk az újdonságokat. Lássuk a medvét!

MS20 Mini. MICSODAA?!?!04_MS-20 mini_image_s.jpg

Idő kérdése volt, hogy a nagy gyártók közül ki meri újjáéleszteni egy régebbi sikertermékét. Az MS20 Mini az 1978-ban bemutatott elődjének újragondolt verziója. A szinti teljesen analóg és funkcióiban 100%-ig megegyezik a régi MS20-al. Mérete kicsit összement (86% arány az eredetihez képest), viszont megjelent rajta a MIDI és az USB csatlakozó. Szerintem ennél nagyobb ajándékot a régi hangszerek és hangzások rajongóinak nehezen szerezhettek volna. Semi modular-ra fel! Szerintünk nem lehetett jobb ötlet az 50. évfordulóra kihozni ezt a kult vasat. Alig várjuk!

King KORGKingKORG_Image1_rgb_lo.jpgHogy ne csak nosztalgiázzunk íme, egy új fejlesztésű analóg modellezésű szintetizátor. A hangszer folytatja a KORG-nál megismert modellezési struktúrát. Új filter modellek, csöves torzító, valamint a CV/Gate kimenet (MS20Mini és Monotribe vezérléshez) újdonság a szintetizátornál. A KingKorg 24 hang poly, 2 part multi,6 1 billentyűs és egy több kijelzős átlátható kontroll felülettel lett felvértezve. A vocoder és az arpeggiator alap funkció. A számítógépes editálás hasonló régi elődjeihez(VST felület). Mindent összeszedett a KORG, amit az utóbbi években csinált kül. modellezős hangszereiben. R3, Radias és társai, benne a Cooltron technológiás csöves torzító (lásd SV-1 és VOX gitáreffektek). Egyre jobban várjuk a megérkezésüket! Bár a neve vicces. :)


KP3+, KOPRO+
Két népszerű DJ termék is megújult A KP3 újabb effekteket és pár új funkciót kapott, míg a KOPRO követve az új divatirányzatokat frissebb hangszíntárral rendelkezik. Majd meglátjuk. Leginkább meghalljuk, ha a kezünk ügyébe kerülnek az új darabok. Új minták, kibővített kapacitás, stb. Szerintünk nagyobb revelációt is befogadna a felhasználók széles köre.07_KAOSSILATOR PRO+_KP3+_image.jpeg

Wavedrum Global.
A WDX is felfrissül. Gyorsabb hangszíntöltés, nagyobb kimeneti hangerő és több memória a fő változás. Ezen felül tartalmazza az Oriental hangkészletet is. WDX_GLB_Logo_Focus3.jpg

A Wavedrum első megjelenésekor forradalmi újdonságnak számított (nem is engedhették meg maguknak sokan). Az első új kiadás gyerekbetegségeit küszöbölik ki ezzel a variánssal. Amennyiben ez sikerül is, sokan fognak örülni.

SP 280
A színpadi zongora család új darabja. Könnyebb és mobilabb elődeinél (19 kg). A polifóniája 120 hang, 30 féle hangszínből választhatunk. Állványzata egyszerűen összecsukható. Külön megvásárolható a PU-2 hármas pedál.SP-280_B_slant_lo.jpegEbben van ráció. Ha nem is feltétlenül lényegiek a változások, a megújult hangszínek, az összecsukható láb (tartozék) és az opcionálisan rendelhető hármas pedál vélhetően továbbviszik az SP250 sikerét.

Best of TRITON
Az ingyenes hangszínkészlet a legendás TRITON workstation 128 eredeti programjának a KROME Music Workstation formátumára konvertált változata található. Se kép, se egyebek? Csak hangok, innen! :) Megjósolható volt, hogy az évfordulóra kidobnak egy hasonló csomagot. 127 válogatott hangszín, minden kategóriából.

Headtune
Vadonatúj KORG hangoló-család, csíptetős hangolók több variációja. A kezdőknek szánt hangolók a gitár fejére emlékeztetnek, a hangolt hang nevét a húr jelző LED-ek alatti betűk mutatják. Stabilan rögzül a gitár fejére, a LED-ek jól láthatók.09'_headtune_image_trim.jpegA csíptetős hangolók alsó szegmensét célozza meg a gyártó ezzel a családdal. Ha úgy működik, mint a Pitchclip (a bátyja), akkor KORG hangolónak örülhetnek a kezdö gitárosok is.

Pitchblack portable
A hangolók királykategóriájába tartozó Pitchblack család legújabb tagja, ami a KORG asztali hangolók hagyományait és a legújabb polifónikus technológiát ötvözi. Jelútba fűzhető, pufferelt kimenet, többféle hangolási móddal rendelkezik. Természetesen gyors és pontos (+/-0.1 cent), minden körülmények között jól látható. Extra funkciója a Cable check aljzat, amivel a kábelek ellenőrzésére van lehetőség.03_pitchblack Portable_Silver_front.jpeg

Apróság, de jól néz ki. A leírás alapján mindent tud, ami egy felsőkategóriás hangolótól elvárható. A polifónikus hangolás mellett az oldschool metódust is adja, ráadásul a többi Pitchcliphez hasonlóan vásasztható megjelenítési módokon. Tápkimenet is van rajta, tehát a pedálboardba is illik, a Cable Check funkció pedik gyakran jól jön.

Szerző: HiZ

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr95041558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janca Ákos 2013.01.25. 16:01:57

Jó látni az újdonságokat, remélem, nemsokára hallani is lehet őket itthon. :-) Az MS20 Mini, az új Wavedrum és a King KORG is megmozgatja a fantáziámat. A Korg nagyon tudja, hogy kell jó interface-t tervezni. Az utóbbi szinti olyan, mint "az analóg modellezők SV-1-e": egyszerűen, logikusan kezelhető és rengeteg variációs lehetőséget tartalmaz, egy profi és egy kezdő is azonnal örömmel tudja használni. A neve pedig szerintem jó: egyrészt mindenki könnyen meg tudja jegyezni, másrészt egy cikkben azt a magyarázatot olvastam, hogy ez a hangszer "a király a szintetizátor-dzsungelben". (Tényleg, vajon tudják a mai fiatalok, mire hasonlít a neve?)

djuice 2013.01.29. 12:02:32

Akárhogy is nézzük, az a King Korg még a demókon keresztül is nagyon keményen szól!
Sajnálom viszont hogy az SP280 a nagyon gyenge kalapácsmechanikát kapta az SP170-ből származóan. A 250-es RH3.a nagyságrendekkel profibb volt. Ezen kívül itt Korg betegség, hogy ez a hangszer sem splittelhető! :(
süti beállítások módosítása