Sziasztok!

Közeleg az év vége, és ezzel együtt az ünnepek is - ilyenkor a sok tennivaló mellett nagyobb eséllyel akad némi többletidő a zenecsiholásra... no és manapság mi mással is lehetne egyszerűbben és könnyebben zenét írni, mint okostelefonjaink és táblagépeink segítségével. Ennek tükrében kis ünnepi iPhone- és iPad-App összefoglalóval kedveskedünk olvasóinknak. Lássuk hát, mire érdemes figyelni a KORG újdonságai közül:

Dúl az iPad-, és iPhone-zenekészítés!

 

A KORG sem maradhatott ki a legújabb és legkézenfekvőbb  zenekészítési trendből, sőt, mi több, a közelmúltban számos érdekfeszítő zenei App megjelentetésével gyakorlatilag a műfaj élén jár. A legújabb érdekesség az iKaossilator V2, mely egy a KORG Kaossilator alapjain nyugvó, de annál széleskörűbb tudással rendelkező zenekészítő App.
 

KORG iKaossilator V2

Nem is olyan rég jelent meg az iKaossilator, és máris itt a második verzió! Az új App továbbfejlesztett verziója az eredetileg iPhone-ra készült első változattal szemben már az iPad-del is használható - a KORG új App-jával könnyedén élvezhetjük a Kaossilator -stílusú zenekészítést.

 

 

Az iKaossilator-ral való dalkészítés 5 különálló sáv használatával történik. 150 professzionális megszólalású, részletgazdag beépített hang áll a felhasználó rendelkezésére, melyek stílus tekintetében igen széles skálát alkotnak, így tehát könnyedén varázsolhatunk hip-hop, house, techno, dubstep, nu-disco, electro groove-okat. Szintetizátor lead hangok, basszus hangszínek, akusztikus zongora, gitár hangok, népszerű DJ-stílusú effektusok állnak a felhasználó rendelkezésére.

Az új, második verzió által kínált funkciók:

  • Az Audio Export funkció révén rögzíthetjük és menthetjük játékunkat, pontosan úgy, ahogyan azt halljuk
  • Az iPad natív támogatás révén az iKaossilator az iPad 9,7"-os képernyőjét teljes mértékben képes kihasználni
  • A SoundCloud funkció lehetővé teszi loop-jaink megosztását és remixelését a világ bármely pontján található felhasználókkal
  • A Flex Play funkcióval könnyedén generálhatunk fill-eket és kiállásokat

 

iElectribe Gorillaz Edition

 

A KORG iElectribe Gorillaz Edition nevéből is sejthetően a népszerű virtuális zenekar hangzásának jellegzetes elemeit kínálja 128, az iElectribe szintetizátor engine-jével létrehozott hang, valamint 64 Gorillaz preset pattern formájában.

 

 

Az iElectribe Gorillaz edition főbb tulajdonságai:

  • 128 Gorillaz hangminta, 8 hangszerbankba rendezve - mindegyik bank 16 hangot tartalmaz
  • 64 preset Gorillaz ritmus pattern, melyek legújabb albumuk, a The Fall dalainak egyes részleteinek leképezései - 32 eredeti, illetve további 32 remix pattern
  • A hangokat és pattern-eket a The Fall album készítői programozták


KORG iMS-20

 

Az iMS-20, ahogyan neve is sejteti, a KORG legendás MS-20 analóg félmoduláris szintetizátor modelljének hangját hivatott visszaadni, hordozható, érintőképernyővel vezérelhető formában.

 

 

Az iMS-20 azonban többet tud ennél: az MS-20 emuláció mellett az alkalmazásban helyet kapott a KORG SQ-10 alapján elkészített 16-lépéses step sequencer is, mely az eredetihez hasonlóan képes 16 lépés pitch-változtatás sorozat előállítására, vagy a szintetizátor paramétereinek (volume, panning, filter brightness) ciklikus vezérlésére. Az iMS-20 szekvenszere az eredetihez képest azonban kiegészült számos többlet-funkcióval is - a leütéseket könnyedén vezérelhetjük vele.

Az iMS-20 tudása azonban még itt sem áll meg - 6 részes dobgéppel egészítették ki a KORG programozói, mellyel könnyedén szerkeszthetünk dobalapokat frissen komponált szintetizátor-futamainkhoz. A dobok mindegyikének állíthatóak a 'pitch' és 'gate' paraméterei - a beépített 7 sávos mixeren könnyedén keverhetjük a készülőben lévő anyagot.

Mindemellett az iMS-20 tartalmaz két KAOSS PAD kontroller felületet is - az egyikkel leütéseket generálhatunk, míg a másikkal a szintetizátor és dobgép paramétereket vezérelhetjük. Ezen funkciók ismeretében az iMS-20 egy komplett zenei workstation-ként alkalmazható.


KORG iElectribe

A KORG iElectribe kezelőfelülete egyértelműen a KORG ESX-1 mintájára lett kialakítva, így akiknek már volt dolga valamelyik Electribe-al, azoknak nem jelenthet gondot a kezelése; akik pedig még nem dolgoztak a KORG groovebox-ainak valamelyikével, azok se essenek kétségbe, ugyanis az Electribe széria egyik fő erénye a rendkívül triviális és egyszerű kezelhetőség!

 

 

A KORG iElectribe főbb tulajdonságai:

Hangkeltés: Analóg percussion modellezés, PCM minták és elektroncső modellezés

Felépítés: (pattern-enként) Négy modellezős hang és négy PCM hang egy időben

Effektek: Egy Master ( nyolcféle típusból választhatunk) Short Delay, BPM Sync Delay, Grain Shifter, Reverb, Chorus/Flanger, Filter, Talking Modulator, Decimator

Szekvenszer: 64 lépéses (4x16) step seq. A potméter mozgások mindegyikét felvehetjük.

Memória: Összesen 160 pattern (32x2 preset, 32 basic és 32x2 átírható pattern)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr253463607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása