Sziasztok!

A midi.blog.hu szerkesztői tesztelték az év egyik legsikeresebb elektronikus hangkeltő eszközét, a KORG monotron-t. A tenyérnyi analóg szintetizátor egyedülálló koncepciója és alacsony ára miatt sokak kedvencévé vált az utóbbi időben. Az eszköz megjelenését követően monotron videók sokasága lepte el a videómegosztó oldalakat - az MS-10-ből és MS-20-ból ismert valós analóg oszcillátor és szűrő áramkörrel ellátott eszközről számos érdekesség fellelhető videófelvételek formájában.

A midi.blog.hu stábja is pozitívan értékelte a monotron átal nyújtott hangképzési lehetőségeket - miniatűr mérete ellenére a mindössze öt potméterrel ellátott monotron a hazai tesztelők szerint is kiválóan alkalmas érdekes hangzások létrehozására. Az eszköz kialakításából adódóan könnyen, és gyorsan hívhatunk életre egyéni stílusú hangszíneket.

 A tesztelést végzők méltatták az analóg hangképzés karakterét is, mely gyakorlatilag a vintage szintetizátorokéval teljesen megegyezően viselkedik az egyes paraméterek állításakor - a jellegzetes, 24dB-es analóg szűrő áramkör használatával könnyedén kikeverhetők zöngés basszus hangok, illetve az oszcillátor modulálásakor az LFO sebességét a maximálishoz közeli állapotba állítva, fémes FM-szintézis hangok állíthatók elő.

Természetesen az analóg szűrő külső jelforrással való használatát is erős pozitívumként említi a cikk - ha valakit az eszköz belső hangképzése nem hozna lázba (ami a tapasztalatok alapján egyáltalán nem jellemző), még akkor is megfontolandó az eszköz beszerzése, ugyanis ebben az árkategóriában nem sűrűn kapunk ilyen karakterrel megáldott analóg szűrőt..

Összességében tehát a midi.blog.hu tesztje is arról árulkodik, hogy a monotron megéri az árát, és igazán hasznos és kreatív kiegészítője lehet bármely stúdió setup-nak...

A midi.blog.hu teljes tesztje ide kattintva elérhető

   
Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr542381322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korgcsa 2010.10.21. 13:21:15

Egy hete hozzájutottam egy Korg MS2000-hez. Mivel annak is van audio bemenete, azt gondoltam, hogy a monotron szűrő funkcióját ki fogja váltani és feleslegessé válik a kis moni.
Jelentem az MS2000 filtere meg sem közelíti a monotronét! A monotron filtere és modulációja tényleg pusztító... bárkinek érdemes beszereznie még akár egy VA mellé is. Nekem tuti, hogy megmarad.
süti beállítások módosítása