Sziasztok!

A KRONOS tulajdonosok igazi hangkönyvtár megjelenési dömpinggel szembesülhettek az elmúlt időszak folyamán. A korg.com-on megvásárolható hangszíncsomagok számra egyre csak bővül! Habár nem hinnénk, hogy a KORG legfejlettebb szintetizátora hamar megunható lenne a maga kilenc önálló hangképző engine-jével, mindenképp örvendetes, hogy a számtalan lehetőséget kínáló kilenc modulhoz sorra készülnek az ígéretesnél ígéretesebb hangszínek impozáns szettekbe rendezve.

 

 

Eddig a KORG saját hangszíngyűjteményei kerültek bemutatásra (EXs Expansion Sample Series; KRS Professional Sound Series), most azonban egy külső fejlesztő, a német KARO lepte meg a KRONOS tulajdonosokat igen tekintélyes számú megjelenéssel.

A KARO nem kevesebb, mint 24 különálló hangszín- és mintakollekciót jelentetett meg, melyek az eddigiekhez hasonló módon a korg.com online webshop-on keresztül vásárolhatók meg. Lássuk hát az első 14 újonnan megjelentetett EXs-mintagyűjteményt!
 

EXs-50 - KARO Symphonic Library

 A KARO Symphonic Library a szimfonikus zenekarok minden apró részletét elhozza a KRONOS-felhasználók számára. A KARO munkatársai mind nagyzenekari, mind pedig kisebb zenekari felállásban tekintélyes mennyiségű hanganyagot rögzítettek e hangkönyvtár létrehozásához. A több hónapot igénylő rögzítési munkálatok eredményeképp 256 Combination és 640 Program született, melyek kiváló minőségű megszólalást biztosítanak a KRONOS-nak.


EXs-51 - KARO Unison Orchestra

 A KARO Unison Orchestra alapos mintázási- és utómunkálatok eredményeképp jött létre. 78 multisample képezi a csomag alapját - Kurt Adler és Oliver Rehn 256 Program-ot és 86 Combination-t hozott létre, melyek kifinomult zenekari hangzást biztosítanak a felhasználók számára.

 

 

EXs-52 - KARO Chamber Strings

 A Chamber Strings hangszíncsomag megalkotásával a KARO célja  zenekari hangokat felvonultató könyvtárainak kisméretű termekben rögzített mintákkal való kiegészítése volt.  A Chamber Strings kifinomult hangszíneket kínál.

 

 


EXs-53 - KARO Scores & Textures

 A KARO már ismertté vált az OASYS-hez kiadott klasszikus film hangmintakollekciója révén. Az új KARO Scores & Textures Library kiváló minőségű hangeffektusokat és textúrákat kínál filmes és élő munkálatokhoz. A kollekció által kínált minták sokasága mind-mind érdekes háttér hanganyagot szolgáltatnak; számos felhasználási területen alkalmazhatók. A csomagban Sci-Fi filmek aláfestő anyagaihoz hasonló minták is szép számmal megtalálhatók.

 

EXs-54 - KARO Granular Atmospheres

 A Granular Atmospheres a KRONOS sötét oldalát hozza elő! A mély, elgondolkodtató textúrákat tartalmazó csomag mind filmes munkálatokhoz, mind pedig experimental zenékhez kiváló választás. E minták más szintetizátorokban vagy pluginekben ilyen kiváló minőségben igen ritkán fordulnak elő, így igen értékes anyaggal állunk szemben. 
 



EXs-55 - KARO - Movie Collection

A KARO Movie Collection egy minta-alapú hangkönyvtár, mely kifejezetten filmzenei producerek, avantgarde és elektronikus zenészek számára lett összeállítva. Számos érdekes mintát vonultat fel az említett területeken tevékenykedők számára.

 

 


EXs-56 - Dance Composer

A KARO Dance Composer az elektronikus zenével foglalkozók számára lett összeállítva: a Techno, Hip Hop, Dance, House, Tribe és Urban stílusok képviselői számára igazi kincseket rejteget e kollekció. Számtalan dobminta, robotikus vokóder effektusok, house, acid, SciFi hangok, és sok egyéb érdekesség jellemzi a KARO dance kollekcióját. Természetesen a basszusok, pad-ek, valamint szóló hangszínek sem hiányoznak a gyűjteményből.

 

EXs-57 - KARO Tape Instruments I.

A KARO Tape Instruments I. az 1970-ben megjelent szalagos sampler alapú hangszerek világát tárja a KRONOS tulajdonosok elé. Klaus Hoffmann-Hoock közreműködésével a KARO két hangkönyvtárat is szentelt e témának.

 

 


EXs-58
- KARO Tape Instruments II.

A KARO Tape Instruments II. ritka hangzásokat kínál a szalagos hangszerek világából - olyan kincsekkel gazdagodhatnak a KRONOS-felhasználók, mint például az említett technológiával operáló Jazz és Dixie groove minták.





EXs-59 - KARO Stage Piano

A KARO Stage Piano mintakollekció kifejezetten az élő billentyűsök számára lett kifejlesztve; a KARO munkatársai a multisample minták rögzítésekor és programozásakor maximálisan szem előtt tartották a billentyűsök speciális igényeit. A Stage Piano hangszínei egy ismert berlini zongoragyártó hangszerének hangján alapulnak.

 

 

EXs-60 - KARO Electric Grand

A KARO Electric Grand a hetvenes években bemutatott világhírű elektronikus zongora hangját kínálja a KRONOS-felhasználók számára, 96KHz-en, 24-biten mintázva. A hangszínek utómunkálatai 48KHz-en, 16-bites felbontásban történtek. A minták nincsenek loop-olva, így abszolút minőségben szólalnak meg.

 

 

EXs-61 - KARO Pedal Bass

A KARO Pedal Bass a hetvenes években legendássá vált, egyéni elgondolású szintetizátor hangját kínálja 64 Program-ba sűrítve. A eredeti eszköz hangja számtalan pop, rock, metál, illetve fúziós zenekar munkáiban hallható a mai napig. A KARO mintagyűjteménye az eszköz eredeti hangja mellett a "T" hangzás polifónikus verzióját is kínálja a felhasználók számára.

 

EXs-62 - KARO Pro Solosynth

1972-ben egy híres szintetizátor gyártó kiadott egy hordozható, könnyen használható hangszert, mely könnyen elhelyezhető volt elektronikus zongorákon, orgonákon. A hetvenes évek hangszereinek szerelmesei számára igazi csemege ez a hangszíngyűjtemény, mely a Pro Solosynth limitált, ámde mégis varázslatos hangját tárja a KRONOS-tulajdonosok elé! Az eredeti eszköz 30 preset patch-et tartalmazott, melyek most a KRONOS-ban is elérhetőek.

 

Az EXs-széria KARO által fejlesztett tagjainak audió demói és a kollekciók kipróbálható demó verziói letölthetők a korg.com/kronossoundlibraries címen! A demó verziók ingyenesen telepíthetők és kipróbálhatók a KRONOS-szal. A demó hangszínek a megvásárlást igazoló azonosító kód beírásáig azonban időközönként elnémulnak (ettől függetlenül a demó verziók esetében is lehetőségünk nyílik menteni.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr984343325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása