Sziasztok!

Eddig kevés szó esett a 2011-es NAMM újdonságok közül a nagy múlttal rendelkező Wavedrum legújabb verziójáról, a Wavedrum Oriental-ról. Mint az köztudott, a Wavedrum első verziója osztatlan sikert aratott, és a maga nemében egyedülálló hangszernek számított anno. A felújított verzió szintén sok felhasználót lenyűgözött, és sok előadót inspirált újító szellemű hangzások létrehozásában. A Wavedrum egyedi koncepciója, semmihez sem hasonlítható hibrid hangképzése olyan hangzáspalettát biztosít, mely gyakorlatilag semmilyen más eszközzel nem állítható elő - az a tény, hogy a Wavedrum megütésekor a saját dobtestének rezonanciáját vegyíti a benne elhelyezett apró érzékeny mikrofonok segítségével a benne tárolt PCM-mintákkal, teljesen egyedivé teszi ezt az eszközt. A dobfelület bármely pontja más és más hangzást produkál, mely számos lehetőséget kínál a dobosoknak.

Láthattunk már korg.blog.hu hasábjain élő dobszettel való együttműködést megörökítő felvételt, melyet olvasónktól kaptunk, illetve olyan videókat is, melyeken tapasztalt dobosok által kikísérletezett, jól harmonizáló hagyományos dobszett - Wavedrum preset beállítások hallhatóak. Ezúttal a Wavedrum legújabb változatáról, a 2011-es NAMM Show-n bemutatott Wavedrum Oriental-ról láthattok videókat, melyeken az érdekfeszítő arab hangzású preset-ek hallhatóak.

Az Ayoub Music által prezentált kisvideókon autentikus forrásból hallhatjátok az arab hangszínek megszólaltatását - Bassam Ayoub egy perces felvételein ritmusszekciókkal mutatja be az egyes preset-ek jellegét, hagyományos közel-keleti ritmikák lejátszásával. Aki érdeklődik ezen hangzások iránt, illetőleg szeretné saját zenekarának hangzásvilágába beépíteni, annak érdemes végigböngészni a Bassam Ayoub által közzétett mini-videókat, ugyanis jó példaként szolgálhatnak, és ötletek merítésére is alkalmasak ezen felvételek. Minden egyes mintafelvételnél olvasható, mely preset-et hallhatjuk épp. Bassam Ayoub felvételei közül kiemeltünk párat, melyeket lentebb tekinthettek meg, azonban az Ayoub Music Youtube-oldalán az összes felvétel megtekinthető.

 

 

 

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr852679361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása