nanoKEY
Flexibilis midi billenytűzet, mely kisebb, mint egy laptop keyboard. Szupervékony, laptop mintára készült, leütésérzékeny 25 billentyűs midi vezérlő. Könnyedén vehetünk fel vele midi leütéseket vagy játszhatunk fel dallamokat. Control üzenet módban a billentyűzet külső paramétereket vezérelhet. Az Octave Shift gombbal szélesebb hangtartományban is feljátszhatjuk elképzeléseinket. A KORG KONTROL Editor szoftverrel (ingyenesen letölthető a korg.com-ról) beállíthatjuk a nanoKEY leütésérzékenységét, midi CC módban pedig a maximum és minimum értékét állíthatjuk be az adott midi üzenethez rendelve.

nanoPAD
Kisméretű (slim) dobpad-felütő felület X/Y touchpad-del.

A padKONTROL sikerén felbuzdulva a KORG elkészítette kistestvérét, mely ugyanolyan vékony, mint a nano széria többi darabja. 12 kellemes, gumírozott érzetű felütőfelülettel rendelkezik, melyet kontrol üzenetek küldésére is használhatunk. Újdonság a Kord Trigger funkció (OASYS-ben és az M3-ban is haszálja a KORG). A nanoPAD-en helyet kapott a pad-ek mellett egy Kaoss Pad jellegű X/Y koordinátás kontroller, mellyel bármilyen midi üzenetet valós időben küldhetünk és vezérelhetünk (pl. pitch, cutoff stb.).

A KORG KONTROL Editor (a korg.hu oldalról ingyenesen letölthető szoftver)
Ezzel 4 scene-t beállíthatunk előre, X/Y pad és ütőfelület beállításokkal együtt. A pad-eknél három fajta érzékenység közül választhatunk.

nanoKONTROL
Minden igényt kielégítő, toló és forgó potméteres, kis méretű (slim) midi kontroller. 9 toló és 9 forgó potméter, valamint 18 gomb, és egy full transport bar felület áll rendelkezésünkre, amit meg is négyszerezhetünk, hiszen 4 négy scene-hez rendelhetjük hozzá ezeket a vezérlőket. Így akár 168 különböző midi üzenetet is küldhetünk egyidőben, egy beállítással. Mindezt nano méretben, hogy könnyebb legyen a számítógépünkhöz illeszteni, vagy akár ölben is tartarni. A transport bar felülettel CC-ket is küldhetünk, de MMC módban start, stop, play, loop és record üzenetekkel könnyíthetjük meg kedvenc DAW szoftverünk vezérlését.
Optimális szoftver szintetizátorok DJ és VJ szoftverek vezérléséhez. Az ingyenesen letölthető KORG KONTROL Editor szoftver segítségével mindent leprogramozhatunk előre, így már csak játszanunk kell, és élvezni a technika eme apró vívmányát.


Mindent összevetve ez a három különálló kis kontroller bárhogy párosítható egymással, vagy akár a már meglévő kontrollereinkkel, és az árukat tekintve az alacsonyabb árkategóriát képviselik, így egyre több emberhez kerülhet közelebb a KORG név.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr5601324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorchio · http://scorchio.freeblog.hu 2008.08.24. 01:33:36

remek kis eszközök, ha mondjuk vonaton akarnék zenélgetni :)

Gergő 2008.10.01. 18:50:45

Szerintem remek húzás a korgtól,kiváló ötlet,megfelelően kicsik,egyformák ,összepasszolnak,minden területre lehet használni őket.
Nézzük csak meg a faderfox nyavajákat.
rettenetesen drágák,nyamvadtul kicsik.

Sőt sok cég a korgot kivéve,baromságokkal tölti meg a termékeiket,elkérik a márkanevük árárt,és mindig rosszul (szándékosan) tervezik hardveresen,majd jó marketinggel tukmálják,béna drivereket írnak hozzájuk,és soha se azt terveznek ami tényleg kéne nekem,hanem amit a konkurencia csinál.

De egyébként csak kreativitás és ötlet meg ambíció kell a jó zenéhez,nem pedig Moog,meg prootols,meg uad,meg genelec...

És el kéne menni suliba,hogy tudjuk,mi a 4/4,meg a 3/8,meg hogy ne beszéljünk baromságokat.Nagyon sok béna szar zenét játszó ember van MO-on,és még okosak is.
Valahol olvastam erre egy jó szót: Pluginhuszár
:)
süti beállítások módosítása