3D rendering by Eberhard Geitz

3D rendering by Eberhard Geitz

Most válik csak igazán kultikus hangszerré a "Nagy O"! A Korg hivatalosan bejelentette a régóta sejthető, de talán későbbre várt hírt: 4 év után az utolsó OASYS is legördült a futószalagról, nem gyártanak többet. Ennek az egyszerű oka a gazdasági válságon túl az, hogy eleve így tervezték, korlátozott számban egy kis, igényes felhasználói körnek.

http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=42530

http://www.karma-lab.com/forum/showthread.php?t=14642

Nekünk, zenészeknek több dolog is következik ebből. Az értékesítés szerencsére még folyik, akinek nincs OASYS-e, de szeretné a Világ Legjobb Billentyűs Munkaállomását, az siessen megvenni - amíg a készlet tart. Nem készült túl sok belőle, és akiknek megadatott, hogy használják, egy percig sem bánták meg, hogy mellette döntöttek. Akinek pedig van, vigyázzon rá, de játsszon rajta minél többet és jobban! :-) Bár konkrét ígéret erre nincs, várhatóan készülnek még hozzá a Korgnál újabb hangszínek (pl. a legutóbbi HD-1 XPansion Sounds második kötete). Más cégek is készítenek hangmintákat, hangszíneket az OASYS-hez, és az ismert fórumokon, blogokon is folyik tovább a szokásos segítőkész eszmecsere. pl.: Korgforums, Karma-Lab, Karma-Lab Wiki, Blogasys.

Az OASYS igazi remekmű, az egyedülálló hangzására fordított fejlesztői munka is években mérhető és többek között a következő szakembereknek köszönhető: Jack Hotop, John Lemkuhl, Michele Paciulli, Steve McNally, Michael Geisel, Stephen Kay, Paul Osborn, Peter Schwartz, Toni Diaz, Ben Dowling, Clive Smith, Taiki Imaizumi, Dan Phillips, Jerry Kovarsky, Brandon Daniels.

Érdekesség, csak a korg.blog.hu olvasóinak: talán örökre megválaszolatlanul marad néhány kérdés, pl. a rejtélyes FUNCTION gomb célja... :-)

Üdvözlettel,

Janca Ákos
multi-instrumentalista zenész, zeneszerző
www.futureplant.info

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr791079171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása