Sziasztok!

A japán anyacég mutatta be nemrég a KORG-felhasználóknak Hair Stylistics legújabb kétrészes felvételét, melyeken a japán előadó számos KORG eszközt alkalmazva prezentálja kísérleti megközelítésű live szettjét. Napjainkban egyre több elektronikus zenei stílusban bukkannak fel kísérleti elemek, de a felvételen hallható mértékű absztrakcióval kifejezetten csak underground körökben találkoztunk eddig. Vélhetően Hair Stylistics is a helyi underground experimental szcénát erősíti, ám meg kell hagyni: Japánban a futurisztikus elemek iránti fogékonyság egészen más, mint bármely egyéb országban, így nem is csodálkozunk azon, hogy a japán KORG oldalra felkerült ez a rendkívül elvont zajzene koncepció.

 

 

A felvételen felfedezni véltünk több KAOSS PAD QUAD-ot is, melyek a videót elnézve hangsúlyos szerepet kaptak az őrült hangtextúrák végső formájának elnyerésekor; a hangok előállításában két KORG MS-20 is felhasználásra került. A felsoroltakon kívül még számos olyan eszközt láthatunk a felvételen, melyek egyénileg lettek kialakítva, vélhetően a minél hatékonyabb zajkeltés érdekében. Hair Stylistics eszközparkja igen összetett és egyéni elgondolások alapján lett összerakva - ez a felvétel elsősorban a kísérleti és zajcentrikus hangzások kedvelői számára ajánlott, de a setup jellege miatt a kütyükedvelők számára is tartogat érdekességeket...

 

fotó: Ujin Matsuo (SuperDeluxe)

 

Végezetül essék pár szó Hair Stylistics-ről: a hangzatos név Masaya Nakahara, a tehetséges japán előadó művész alteregója. Az 1970-ben született művész nem csupán a kísérleti elektronikus zene területén mozog; festőként, íróként is közismert hazájában. Elektronikus zenei karrierje 1988-ban kezdődött, amikor egy MTR és sampler segítségével kezdett el alkotni.

Első megjelenése, mely még Violent Onsen Geisha művésznév alatt futott, 1990-ben látott napvilágot egy független amerikai kiadónál. Ez a kiadvány zajos sikert aratott, olyannyira, hogy ezt követően számos világhírnek örvendő előadó kérte fel A Violent Onsen Geisha-t nyitó performansznak - fiatal előadóként a Sonic Youth, Beck és a John Spencer Blues Explosion japán turnékon is ő nyitotta a kérdéses koncerteket.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr143190528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása