Üdv minden kedves olvasónknak!

Újabb felvételeket tett közzé a KORG, melyeken a Wavedrum Mini funkciói kerülnek bemutatásra lényegre törő formában. A második generációs Wavedrum kistestvérét már több bemutató felvételen is láthattuk, többek között japán sztepptánccal kiegészülve - e videókon több érdekes példa is hallható a Mini-vel megvalósítható dob és perkusszív hangzásokra.

 

 

Az új kisméretű modellező dobszintetizátor az általa kínál hangszínek alapján igencsak széleskörű igényt fed le - a hagyományos dobhangzások mellett számos érdekességet kínál a felhasználóknak.

A 80-as években készült könnyűzenei produkciókra jellemző dobhangzásoktól kezdve, az electro-gyanús, pattogós ütemeken át egészen az egzotikus perkusszív szólamokig szinte minden stílusban megszólaltatjuk az eszközt. A Sensor Clip megoldást pedig nem győzzük méltatni, ugyanis e sajátos triggerelési módszernek köszönhetően nagyban nőtt a Wavedrum Mini használhatósága és gyakorlati értéke a stúdió, illetve az élő felhasználást tekintve is. A csíptethető dob trigger érzékelővel egy valós dobszett frappáns jellegét imitálhatjuk, és egyúttal több hangot szólaltathatunk meg egyszerre.

Az első felvételen több érdekes jammelést láthatunk: a klasszikus nyolcvanas évekbeli film soundtrack-ekek idéző dobhangzás mellett kiváló perkusszív szólamok, electro ütemek, illetve Sensor Clip-es finomságok tanúi is lehetünk.

 

 

A második felvételen a Wavedrum Mini hangjaiba nyerhetünk betekintést. A hagyományos dob minták mellett nem dob jellegű hangszíneket, effektusokat is találunk, sőt, mi több, a némely jól átgondolt hangszín olyan módon lett programozva, hogy a dobfelületen egymás után történő, illetve a Sensor Clip-en keresztül triggerelt leütések erősségének, illetve pozíciójának függvényében más-más, konszonáns hangokat csalhatunk elő játékunkkal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr53474617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása