Sziasztok!

A zenei workstation felhasználókat nem véletlenül tartja lázban a hó elején debütált új KORG modell, a KROME. Ez az új hangszer számos tekintetben méltán tekinthető a KRONOS kistestvérének - a teljes hosszú, nem loopolt zongora minták egy az egyben a zászlóshajó szintetizátorból kerültek átörökítésre, de delikvensünk sok más szempontból is felveszi a versenyt a jelentősen drágább árkategóriába tartozó társaival!

 

anderton_572.jpg

 

Az angol Andertons Music jóvoltából egy húsz perces áttekintő felvétel keretében hallhatjuk az eszköz legjellegzetesebb hangszíneit játék közben. Számos ismert sláger fő futamát játssza fel a demonstrálást végző KORG-munkatárs. A mindenki által közismert nóták mellett még egy dubstep-sláger is felcsendül, mely napjaink fiatalságát tartja lázban. Azt kell, hogy mondjuk: nem is szólhatnának jobban a bemutatott hangszínek! Aki tribute-dalok készítésére adná netán fejét, ne is keresgéljen tovább, íme az ideális hangszer!

Mi is az, ami különlegessé teszi a KROME-ot? A leütéseket követően jól hallható a más hangszerekre jellemző loop-olt technikájú minták és a KROME által kínált teljes hosszú minták lecsengése közti különbség. Ez a differencia már olyan mértékű minőségjavulást nyújt játék közben, mely már önmagában nyomós indokot szolgáltat az eszköz kipróbálására (erre már most is lehetőséget biztosítunk mintaboltunkban, a Hangáruházban - www.hangaruhaz.hu, de természetesen két hét múlva, az október 5-7-ig tartandó Hangfoglaláson is sok szeretettel várunk minden érdeklődőt az AudioZÓNA standjánál).

Visszatérve a videó tartalmára: a kimagaslóbb hangszínek bemutatása, ismert film betétdalok és pop slágerek fő futamainak eljátszása mellett a szekvenszerbe való rögzítésre is láthattok példát (17:10-től). Ezt megelőzően azonban felcsendül pár olyan futam, mely külön-külön is megérne egy misét. Példának okáért a vonósok, különösképpen a Stereo Strings program igen öblösre és kellemesre sikerült - véleményünk szerint kérdés nélkül megállná a helyét bármelyik amerikai nagymozi főcímdalának készítésekor. Ha nem hiszitek, gyertek el, és próbáljátok ki magatok! Természetesen a paraméterek állításának tekintetében is sokoldalú lehetőségeket biztosít az eszköz, a Combination-ökkel való munkálatokról nem is beszélve. Ha már dolgoztatok TouchView kijelzővel ellátott KORG eszközzel, bizonyára tudjátok, hogy miről is beszélünk. Gyakorlatilag bármilyen paraméterhez azonnali módon hozzáférhetünk, és nem csak csúszkával, hanem számszerűen is beállíthatjuk a megfelelő értékeket. Az előzetes szövegelésből talán ennyi elég is lesz; inkább győződjetek meg magatok a hangszer hatékonyságáról az Andertons Music és a KORG UK munkatársának közös demó felvétele révén:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr264799629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djuice 2012.12.27. 04:21:13

Új Korg a láthatáron? Kacsa, vagy tényleg nem a világvége jön, hanem a King-Korg? :D

www.synthtopia.com/content/2012/12/25/the-king-korg-analog-synthesizer-namm-leak-or-photoshop/
süti beállítások módosítása