Sziasztok!

Ahogyan azt az előző évek tapasztalatai alapján sejthettük, a KORG idén is számos érdekesség bemutatását időzítette a 2012-es NAMM Show-ra, melynek idén is a kaliforniai Anaheim ad otthont. Az újdonságok között mind a billentyűsök és elektronikus zenével foglalatoskodók, mind pedig az élő hangszeres zenészek is találhatnak számukra érdekes eszközöket.  Lássuk hát, mit is tartogat az érdeklődők számára a KORG.

 

 

SV-1 Reverse Key:

Az új SV-1 Reverse Key az inverz billentyűk elegáns, de mégis kihívó látványát kínálja. 36 hangszínt tartalmaz; megjelenése és kialakítása, egyszerű kezelhetősége mind az általa modellezett vintage hangszerek hangulatát idézi. Az eszközbe épített effektusok hat különböző fokozatba kerültek kiosztásra: Equalizer, Pre-FX, Amp Model, Modulation FX, Reverb/Delay, Limiter. Az SV-1 mindenféle felesleges sallangtól mentes kialakításának hála számtalan színpadi billentyűs zenész kedvencévé vált megjelenése óta. 73 és 88 billentyűs változatban lesz kapható.


 

SV-1 Black:

Az új SV-1 Black a jól bevált stage vintage koncepciót nyújtja a felhasználónak, elegáns matt fekete színben. Az RH3 súlyozott kalapácsmechanikás billentyűzet kiváló játszhatóságot biztosít; a 36 hangszín minden színpadi igényt lefed; számos ismert és bevált modell hangját kínálja annak, aki az eszköz mellett dönt. 73 és 88 billentyűs változatban lesz kapható.

 

Kaossilator 2:


Dinamikus, érintőképernyővel vezérelhető, kompakt szintetizátor, mely egy ujjmozdulattal, könnyedén vezérelhető. 150 különböző PCM hangszínt kínál a felhasználó számára (szintetizátor, játszható dob kit-ek, perkusszív minták, dob patternek, hang effektek, akusztikus minták). A Master Recorder funkció révén összesen 2 órányi valósidejű játék rögzíthető az eszközzel, így nincsen szükség külső rögzítőre. Beépített mikrofon, EL kijelző, új, kapacitív szenzor alapú érintőképernyő, microSD-kártya támogatás. DJ-stílusban válthatunk a minta bankok között (crossfade-eléssel). A 4 új skála típus révén sokkal változatosabb hangzások hozhatók létre.

 

Mini KAOSS Pad 2:


KAOSS-stílusú effektprocesszor, mely könnyedén, egy ujjmozdulattal kezelhető, akár egy valós hangszer. Elődeihez képest kompaktabb kialakítás, kisebb méret jellemzi. Mp3/WAV player-rel rendelkezik. microSD-kártyáról tölthetjük be a lejátszani kívánt hangokat. Beépített hangszóró, új EL kijelző, kapacitív szenzor alapú X-Y touchpad (a régebbi, nyomásérzékelésen alapuló technológia helyett). A mini KP2 tartalmazza a KP QUAD-ból ismert effekt algoritmusokat (pl. looper, vinyl break, ducking comp..). Az effekt program memória 2-ről 3-ra bővült.

 

pitchblack Poly:

Polifónikus hangoló pedál gitárhoz/basszusgitárhoz, mely nagy precizitású hagyományos és polifónikus hangolást kínál a felhasználó számára. Automatikus 5 húros, ill. 6 húros basszusgitár típus detekció. Masszív alumínium ház, kiváló olvashatóságot biztosító kijelző kialakítás. Flat/capo üzemmód, drop-D hangolás detekció.

 

 

 

pitchclip CP:


A népszerű KORG pitchclip csiptethető hangoló limitált példányszámban, nyolc kirívó színű változatban lesz elérhető (lila, indigó, kék, zöld, sárga, narancs, piros, rózsaszín). Széles detektálási tartomány, diszkrét kialakítás, kiválóan olvasható LED kijelző, megbízható klipsz kialakítás, automatikus kikapcsolási funkció (elem élettartam takarékosság végett) jellemzi.

 

AW-2G CP:


A KORG csiptethető hangolója, az AW-2 limitált példányszámban, pop-art-stílusú megjelenésben is kapható lesz (lila, indigó, kék, zöld, sárga, narancs, piros, rózsaszín). Az AW-2G precíz hangolást kínál, diszkrét megjelenéssel, strapabíró ház kialakítással. Válaszható érzékelési módok: beépített mikrofon, piezo-szenzor. 410-480 Hz kalibrációs tartomány, 1 Hz-es lépésekben. Kettős gömbcsuklós kialakítása flexibilis pozícionálást tesz lehetővé.

 

AW-2+:

 

Az AW-2+ által nyújtott új funkciók révén szimfonikus zenekarok tagjai is könnyedén alkalmazhatják a KORG hangolójának felújított verzióját. A transzponálási funkciónak hála fúvós és rézfúvos hangszerek is hangolhatók az eszközzel. Sokoldalú csíptető kialakítás; kiválóan olvasható (változtható mutató irányú) kijelző, két gömbcsuklós kialakítás a flexibilis pozícionálás érdekében; kalibrációs lehetőség; tiszta mól és dúr skálák kimutatása; automatikus kikapcsolás funkció (elem élettartam takarékosság végett).

 

Humidi-Beat:


Metronóm páratartalom/hőmérséklet érzékelővel. A környezeti viszonyokra kényes hangszerek optimális tárolása, szállítása érdekében a KORG új hordozható metronómja az alapvető funkciók mellett képes kimutatni, hogy megfelelő körülmények állnak-e rendelkezésre a hangszer tárolásához, így az esetleges károsodásoktól hatékonyan megóvható a kérdéses hangszer. Ütemszámláló kijelző, elem élettartam takarékos automatikus kikapcsolási funkció; a tempó állítás történhet hagyományos inga lépésekben, teljes lépésekben, illetve Tap Tempo-val is meghatározható. Fekete és fehér színben elérhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr723590291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

psymon 2012.01.20. 17:05:25

Besza-Behu!
És én még filóztam, hogy vegyek-e iPod Touch-ot vagy Androidos telót multi trackkeléshez... erre itt az új Kaoss széria és megoldja. :D Ezek után muszáj lesz beszerezni őket!

KORG did it again!!

www.youtube.com/watch?v=dggNErRaOBo
süti beállítások módosítása