Sziasztok!

Az idei NAMM Show-n bemutatott újdonságok között számos egyéb érdekesség is napvilágot látott a rokon márkák közül, így a gitárosok számára is érdekfeszítő termékekkel találkozhatunk a VOX és a Marshall 2012-es kínálatában.

VOX újdonságok

Nem csak a gitárosok számára lehet érdekes a DelayLab névre hallgató effektpedál - a vintage sound kedvelőinek stílustól függetlenül jól jöhet egy ilyen eszköz, mely hűen adja vissza a klasszikus megszólalással bíró késleltető modellek hangjait. A gitár hangja mellett egy szintetizátor szólamot, egy dob sávot, vagy akár egy ambient textúrát is remekül térbe tudunk helyezni a DelayLab-bel, mely 30 különálló algoritmust és 28 másodpercnyi hanganyag rögzítésére alkalmas looper-t kínál a felhasználók számára.

 

 

 

Az impozáns DelayLab mellett több új és új színben pompázó, de már ismert erősítőláda modell látott napvilágot. Az AC15C1-Bl és az AC30C2-Bl a napjainkra igen elterjedtté és kedveltté vált egyéni színösszeállítású ládák sorát bővíti - a kék szín a hatvanas évek hangulatát idézi.

 

 

Az akusztikus sound kedvelői számára a VOX az AGA4-AT csöves akusztikus erősítő ládával kedveskedik - az új láda impozáns, 4W-os csöves teljesítményt kínál "A" osztályú erősítője révén. Az előfok 12AX7 vákuumcsővel vezérelt. Az AGA4-AT 16,5cm-es, teljes tartományban üzemelő hangszóróval van ellátva, mely kifinomult hangzást biztosít. Az akusztikus élmény elérésében a beépített zengető is segédkezik.

 

 

Marshall újdonságok

 

A Marshall háza táján is találkozhatunk újdonságokkal, méghozzá az 1W-os széria 50. születésnapjának apropójából. E nevezetes alkalomból a gyártó tíz hetente fog egy-egy újabb 1 watt-os csöves erősítő modellt megjelentetni a gitárosok nagy örömére. A novemberig tartó időszakban tehát öt modell fog napvilágot látni - elsőként a JTM1 várható januárban.

 

 

A várható öt modell közös jellemzői, hogy 20-25cm-es hangszóróval rendelkező gitárkombóként, illetve 1W-os fejként egyaránt funkcionálnak majd. A további ismertetőjegyek között megtalálhatjuk a 8 és 16 ohm-os hangszóró kimeneteket, az 1W és 0,1W-os teljesítmény közötti átváltást szolgáló kapcsolót, illetve a teljesen korhű megjelenést.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr243785719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása