Előző cikkünk folytatása gyanánt betekintést nyerhettek a KARO által kiadott új KRONOS hangszíncsokrok másik csoportjában, a KRS szériában megjelent újdonságokba.

 

 

 

A KARO nem kevesebb, mint 24 különálló hangszín- és mintakollekciót jelentetett meg, melyek az eddigiekhez hasonló módon a korg.com online webshop-on keresztül vásárolhatók meg. Íme a KARO által megjelentetett 10 db KRS szériás hangszíncsomag:
 

KRS-50 - KARO Vintage Organs

 A KARO Vintage Organs a klasszikus orgonák hangzásainak kifinomult kollekciója.  A tonewheel orgona technológiát 1934-ben találták fel - ez vezetett e hangszer fejlődéséhez és a hatvanas-hetvenes évekbeli kirobannó sikeréhez. A tonewheel orgonák a mai napig töretlen népszerűségnek örvendenek számos zenei műfajban.




KRS-51 - KARO Spinet Organs

 A KARO Spinet Organs nyolc havi alapos mintázási- és modellezési munka eredményeképp jött létre. A rég várt orgona hangszíncsomag tartalmát tekintve kimagaslóan igényes. A csomag készítői kimagasló figyelmet fordítottak a színpadi orgonákra, de a rock orgona hangszínek sem hiányoznak a gyűjteményből.

 

 

KRS-52 - KARO Total Control I.

 A KARO Total Control I hangszíncsomag 128 Programot kínál a felhasználóknak, számos érdekfeszítő hangmintával. A programok megalkotásakor az össze rendelkezésre álló EXI, MOD-7, CX-3, STR-1, AL-1 és LAC-1 modult felhasználtuk. A Total Control I. anyagának jelentős része szintézis eredménye.

 

 
KRS-53 - KARO Total Control II.

 A Total Control II-t a KARO az első Total Control hangszíncsomag sikerén felbuzdulva alkotta meg. Ezúttal az új hangszínkollekció a MOD-7 engine tudásán alapul, az FM szintézis legjavát kínálja a felhasználónak.
A Total Control II 128 Program-ot tartalmaz, melyek paraméterei a Vector Joystick-kal, valamint a gombok és a ribbon felület segítségével valós időben változtathatók.

 

KRS-54 - KARO Virtual Analog

 A Virtual Analog csomag a KRONOS három engine-jét kihasználva kínál 128 virtuál analóg Program-ot a felhasználók számára. A KORG AL-1, MS-20 és PolySix hangképző engine-jeinek tudására épülő kollekció kifinomult és drasztikusabb szintetizátor hangokat vonultat fel.
 





KRS-55 - KARO Wavestation

A KARO Wavestation a KORG kilencvenes évek végén megjelent vector szintézis alapú szintetizátorának, a Wavestation-nek a hangját kínálja kiváló minőségben. A wave sequencing technológiát alkalmazó szintetizátor gyönyörű hangzások létrehozására képes, melyeket remekül képezi le a KARO hangszíngyűjteménye.

 



KRS-56 - Millennium Pop

A KARO Millennium Pop csomag a KRONOS két híres-hírhedt KORG modellen alapuló engine-jén, a Polysix-en és az MS-20-on alapul. Mindkét engine kiváló eszköze a popzenei alapok létrehozásának. A KARO Millennium Pop kollekció is ezt támasztja alá.

 

 


KRS-57 - KARO Frequenzmodulation

A KARO Frequenzmodulation névre hallgató csomagja a klasszikus FM szintetizátorok hangját kínálja a KRONOS tulajdonosok számára. Akárcsak 2008-ban az OASYS esetében, a KARO most is kiváló minőségű hangszíneket nyújt az FM-szintézis szerelmeseinek. Ehhez a MOD-7 engine-t aknázza ki. Az összes hangszín használja a KRONOS beépített DSP effektjeit, sőt, mi több, némelyik a kontroller pedálra is reagál.

 


EXs-58
- KARO X-MODULATION

A KARO X-MODULATION az 1981-ben bemutatott, kereskedelmi forgalomba hozott preszet FM-szintetizátorok hangját kínálja a felhasználóknak - az egy, illetve kétszer négy operátoros FM szintézist alkalmazó korabeli japán szintetizátor modellekhez hasonlóan a KARO X-MODULATION hangszínkollekció is remek string, choir, fúvós és vonós hangszíneket, perkusszív mintákat, valamint szintetizátor és SFX hangszíneket kínál.



KRK-59 - KARO Sophisticated Grooves I.

A KARO Sophisticated Grooves I. mintakollekció a KRONOS Drum Patterns funkcióján alapul, mely a Program-ok és Combination-ök használata mellett kifinomult dobsáv lejátszást is biztosít. A KARO új groove kollekciója 101 dob pattern-t kínál a felhasználó számára, melyek 128 Program-ban kerültek elhelyezésre. A kollekcióban fellehető program-ok alapja a KRONOS belső dobkészlete. A Sophisticated Grooves remekül imitálja egy stúdió dobos játékát, és érdekfeszítő ritmikai alapokat kínál a KRONOS felhasználóknak. 

 

 

Az EXs- és KRS-széria KARO által fejlesztett tagjainak audió demói és a kollekciók kipróbálható demó verziói letölthetők a korg.com/kronossoundlibraries címen! A demó verziók ingyenesen telepíthetők és kipróbálhatók a KRONOS-szal. A demó hangszínek a megvásárlást igazoló azonosító kód beírásáig azonban időközönként elnémulnak (ettől függetlenül a demó verziók esetében is lehetőségünk nyílik menteni.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr204344199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása