Megjelent az iKaossilator 2.1!

2012.04.30. 17:42

Üdv minden kedves olvasónknak!

A KORG iPad-re és iPhone-ra készült App-jai nagy népszerűségnek örvendenek az okostelefonokat és táblagépeket zenekészítései céllal használók körében - ez nem csoda, hiszen a KORG gyakorlatilag elsőként mutatott be ezen platformokra App-okat, melyek létező és bevált modellek előnyeit kínálják a legkorszerűbb digitális környezetben.

 

 

Az iKaossilator sem kivétel ez alól, hiszen nevéből is sejthetően ez az App is egy népszerű KORG modellen, a Kaossilator-on alapul, mely tenyérnyi méretben nyújtott nagyszerű szintetizátor hangszíneket, textúrákat. Ezen hangokat természetesen a KAOSS szériától megszokott módon az X-Y felületen való ujjmozdulatokkal módosíthattuk élőben, így organikus módon hozhattunk létre jövőbemutató hangzásokat, effektusokat.

A Kaossilator iPhone-ra és iPad-re készített megfelelője, az iKaossilator azonban jóval többet nyújt hardware-es megfelelőjénél: az új App a KAOSS termékektől megszokott X-Y stílusú interfészt alkalmazza, így az eredetihez hasonlóan kreálhatunk dallamokat és zenei frázisokat ujjainkkal tett mozdulatainkkal. A 150 beépített hangot használva hozhatunk létre elektronikus ütemeket számos különféle stílusban (hip-hop, house, techno, dubstep, nu-disco, electro). A beépített szekvenszer összesen öt sáv rögzítését teszi lehetővé. Az instant dalkészítést 50 beépített loop segíti, melyek jó kiindulási pontot képeznek az App-pel frissen ismerkedők számára.

Dalkészítésre termett mivolta mellett az iKaossilator loop szekvenszere élő előadásmódra lett tervezve. A Mix Play funkció segítségével könnyedén átválthatunk egy másik loop-ra vagy kiterjeszthetjük a part-ok egyikét egy másik loop-pal, anélkül, hogy meg kelljen szakítanunk a lejátszást.

 

És most lássuk, mivel is bővült az új verzió:

Új Audio Loop import funkció

Az első és legfontosabb újítás az audió loop-ok importálásának lehetősége. Az új funkció révén már nem csak a beépített hangszínekkel való leütéseket rögzíthetjük a MIDI loop szekvenszerbe, hanem tetszőleges audió sávot is loop-olhatunk. A audió loop-ok importálásához a felhasználni kívánt file-t elég csupán az iTunes-on keresztül elküldenünk  az iKaossilator-ba, majd ott az import menüponton keresztül a hangok listájában kiválasztanunk. Ez még nem minden, hiszen az ily módon importált audió anyagot az érintőképernyővel vezérelhető filterrel tovább módosíthatjuk menet közben. Ezzel gyakorlatilag határtalan dalkészítési lehetőségekkel lett felruházva az új verzió.


Szoros együttműködés a Kaossilator 2-vel

Az iKaossilator audio loop import funkciója egyebek mellett lehetővé teszi a közelmúltban megjelent Kaossilator 2-vel való hatékony együttműködést is. Ily módon a Kaossilator 2-vel létrehozott loop recorder anyag betölthető az iKaossilator-ba, és fordítva: az iKaossilator App-ban létrehozott anyag minden további nélkül rátölthető a Kaossilator 2-re is. Az áttöltéskor a loop hosszára, illetve tempójára vonatkozó információ is továbbítódik, így tökéletesen együtt használható az iKaossilator és a Kaossilator 2.


AudioPaste kompatibilitás

Az iKaossilator 2.1 már támogatja az AudioPaste funkciót, melyet a Sonoma Wire Works dolgozott ki az iOS App-ok közötti audió anyagok könnyű oda-vissza töltögetése céljából. Ezzel a funkcióval akár a KORG iElectribe vagy iMS-20-ból, vagy egyéb AudioCopy-kompatibilis App-ból is könnyedén áttölthetünk audió loop-okat az iKaossilator-ba.


A KORG iKaossilator v2.1 már megvásárolható az iTunes App Store-ban! Ha már rendelkeztek az iKaossilator előző verziójával, a 2.1-es verzióra való frissítés ingyenes!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr364483266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása