Sziasztok!

Csak hogy gördülékenyen induljon a hét: megérkezett hazánkba az első Kaoss 2 szállítmány! A várva várt csomagban a széria két új tagjából akad bőven, keressétek a boltokban! A két új jövevényről már bőségesen cikkeztünk az elmúlt időszakban; ha mégis elmulasztottátok volna, íme pár szó és egy videó a KAOSS széria legújabb tagjairól..

 

 

Mik a két új modell főbb erősségei? Vajon mit is rejt az új megjelenés, az áramvonalas külső? A Mini Kaoss Pad 2, illetve a Kaossilator 2 az első két olyan KAOSS-modell, melyek esetében a KORG szakított a szériára jellemző klasszikus külső ismertetőjegyekkel.

A fazonváltásból adódóan vélhetően új funkciók sorát várják majd a felcsigázott felhasználók - csalódásra természetesen semmi ok, hiszen számtalan hasznos újdonsággal bővült a két legújabb KAOSS-családtag tudása.

A Kaossilator 2 egy szintetizátor/loop rögzítő, mely tenyérnyi mérete ellenére lehengerlő hangzások létrehozására képes. Érintsük meg bárhol az X-Y felületet, garantált, hogy összetett, szépen csengő szintetizátor futamokat fogunk hallani, melyeket a két bank valamelyikére rögzíthetünk. A Note Range és Scale Key funkciók révén semmiféle zenei előismeret nem szükséges konszonáns dallamok létrehozásához - bárhol is érintsük meg a vezérlő felületet, válaszul mindig a kiválasztott skálának megfelelő hangok fognak visszaköszönni. 150 beépített hang és PCM dobminta a KORG-tól megszokott minőségben - ez vár a leendő KO 2 - felhasználókra!

A Mini Kaoss Pad 2  egy effektprocesszor beépített MP3/Wav lejátszóval, és egyben az első olyan Kaoss Pad modell, mely egyáltalán nem igényel működéséhez külső jelet. Az MP3/Wav file-okat microSD-kártyáról nyílik lehetőségünk lejátszani, így például remekül használható az eszköz DJ-szettek közben, effektusok, szignálok bejátszására, vagy épp valamelyik lejátszó jelének módosítására, fűszerezésére. A KORG-tól megszokott effekt algoritmusokban ezúttal sem kell csalódnunk, hiszen számtalan hatásos módját kínálja a bejövő jel, vagy a lejátszóból szóló hangok módosítására. Sőt, mi több, a beépített mikrofon révén akár élő beszédünkkel is kiegészíthetünk például egy DJ-szettet. Összesen 100 effekt program áll rendelkezésre, melyek között megtalálunk más KORG modellekből átörökített népszerű effekteket is, például a KAOSS PAD QUAD-ból ismert Vinyl Break, Ducking Comp, Looper. Kedvenc effektjeinket három program memória slot-ba menthetjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr374734802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása