Mi van a hangolódban?

2013.10.10. 18:38

Korg Pandora termékcsalád legújabb tagja a Pandora Stomp. A gitárosok által már jól ismert  „digitális-szelence” beleköltözött  egy masszív fémházba, sőt mi több, egy hangolóba! Miért is jó ez? Kiválóan alkalmas gyakorlásra, demózásra, vagy akár színpadra is. Gondoljunk csak bele! Egy esetleges szerencsétlen koncert szituáció alkalmával az erősítő felmondja a szolgálatot és „a bulinak lőttek”. Vagy mégsem? A hangolónkban ott van egy multieffekt, erősítő modellekkel és gitáreffektekkel. Így megmenekül a pórul járt gitáros és még a gitárja sem lesz hamis!korg-pandora-stomp-669957.jpg

A Korg Pandora Stomp 158-féle ’REMS’ modellezett erősítőt/effektet tartalmaz, melyekből hetet szimultán is alkalmazhat a gitáros vagy basszusgitáros-felhasználó. A kettőszáz gyári preset mellett még kétszáz felhasználói patch áll a hangszeresek rendelkezésére. Ezekből négyet elmenthetünk „kedvencként” és instant hozzáférésünk lesz hozzájuk az A, B, C, D gombokkal, sőt akár a lábkapcsolóval is válthatjuk ezeket, így próbán, vagy akár koncerten is használható. A pedál USB-n keresztül csatlakoztatható számítógéphez, ingyenesen letölthető hozzá egy szoftver, mellyel konfigurálhatjuk a hangszíneket.  Mindezek mellett tartalmaz 100 dob groove-ot, szabadon változtatható tempóval. Az AUX bemenettel külső zenelejátszót csatlakoztathatunk a pedálhoz és akár az adott dal hangmagasságát is változathatjuk, így az eredetitől eltérő hangolásban vagy fekvésben játszhatunk az alapra. A pedál egy elképesztően sokoldalú társa lehet a hangszeresnek a gyakorláshoz. A hangoló egység leginkább a Korg Pitchblack-re emlékeztet, jól látható, fényes kijelző, egyszerű kezelhetőség. Így tulajdonképpen a Pandora és a Pitchblack szériák gyermekeként is „értelmezhetjük” a Pandora Stomp-ot. Hamarosan Magyarországra is megérkezik, a fekete mellett limitált tört-fehér és narancssárga színekben is elérhető lesz a készlet erejéig. 

NAMM 2013 KORG

2013.01.24. 20:06

A hazai forgalmazó híreihez írtam hozzá és vadásztam össze képeket és videókat. :) Dőlt betűkkel a kommentjeink.

   
NAMM 2013 a KORG tükrében.   2013-01-24

Ismét megnyílt a NAMM show ahol az idén 50 éves KORG egy kisebb tűzijátékkal kezdi az évet. A bejelentett termékek a visszatekintés és a haladás jegyeit egyaránt tükrözik. Nem szaporítjuk a szót, lássuk az újdonságokat. Lássuk a medvét!

MS20 Mini. MICSODAA?!?!04_MS-20 mini_image_s.jpg

Szerző: HiZ

2 komment

KRONOS vs. Derek Sherinian

2012.10.24. 08:56

Sziasztok!

Múlt hét pénteken igazi sztárparádé szem- és fültanúja lehetett az, aki ellátogatott a PeCsába - négy virtuóz közös játéka töltötte be a hangteret. Aki ott volt, tudja, hogy Mike Portnoy, Billy Sheenan, Derek Sherinian és Tony MacAlpine nem mindennapi produkcióval lepték meg a nagyérdeműt.

 

PORTNOY_572.jpg

 

Aki nem tudná, Mike Portnoy a Dream Theater egykori dobosaként szerzett világhírnevet, Tony MacAlpine a G3-ból is ismert zseniális gitáros, aki lassan 30 éve van a pályán, Derek Sherinian a Dream Theater mellett Yngwie Malmsteen és Alice Cooper oldalán is játszott billentyűs hangszereken, a Mr. Big basszusgitárosaként ismert Billy Sheehan pedig olyan rocklegendákkal is zenélt közösen, mint David Lee Roth vagy Steve Vai.

Az esemény külön érdekessége, hogy a KORG Zóna biztosította Derek Sherinian számára a színpadon hadrendbe állított két KRONOS-t! Derek a 61 billentyűs hangszerbe samplingeket töltött, a 73-as saját hangszíneit használta setlist betöltésével.

 

578353_513913905302995_807825422_n.jpg

 

Tisztelt KRONOS-felhasználók!

Januártól lesz kapható a KRONOS SSD és PCM RAM bővítő kit, melynek segítségével megkétszerezhető a hangszer SSD merevlemez- és PCM RAM kapacitása. Kérünk minden olyan tulajdonost, aki szeretné beszerezni a bővítő kitet, hogy minél előbb jelezze igényét a support@korg.hu címre küldött levelében.

 

kronos_bov.jpg

 

Sziasztok!

Egy újabb hazai vonatkozású felvételen, Cséry Zoltán Jr. játéka keretében hallhatjátok a KORG több billentyűs hangszerét élesben - a Special Providence K2 című dalát a Magyar Televízió is közvetítette a 2012-es olimpiai játékok alatt. A videón látható/hallható dal a Soul Alert című albumon található meg, és a Supersize Recording Studio-ban került rögzítésre.

 

providence_572.jpg

 

Ha netán kedvet kaptatok a Special Providence élőben való megtekintésére, erre november másodikán lehetőség nyílik a Dürer Kertben! Íme a koncert felhívás:

Fantasztikusnak ígérkező koncertfolyam vár a progresszív zene rajongóira november 2-án a budapesti Dürer Kertben. Külföldi turnéja előtt idén utoljára lép fel itthon a Special Providence, míg a Turbo ízelítőt ad a készülő lemezéből. Ráadásul további két zenekar erősíti a felhozatalt, a Haelo és a String Theory.

A Dürer Kertben november 2-án négy olyan zenekar lép színpadra, melyek bátran és mesterien ötvözik a műfajokat, igényes, egyedi zenéjükkel lehengerlik a kuriózumokra fogékony hallgatóságot, egyébként pedig nagyon jó barátok. A hazai progresszív szcéna egyik zászlóshajója, a Special Providence külföldön is hihetetlen népszerűségnek örvend. A rockot, metalt, jazzt és chilles lazulást elegyítő négyest idén utoljára ezen a koncerten lehet élőben hallani Magyarországon.

További információt a Special Providence oldalán találtok:

http://www.facebook.com/SpecialProvidence
http://www.specialprovidence.eu