Sziasztok!

Ezúttal egy, a KORG új zenei Workstation-jével, a KRONOS-szal készült dalra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. A KRONOS képességeivel felhasználók egész sorát tartotta lázban január eleje óta. A 2011-es NAMM Show kezdetével egyre több információ jelent meg az új eszközről, majd a KORG hivatalos oldalára felkerült audio minták mellett a NAMM Show-n lezajlott, rendkívül professzionálisan megszervezett bemutató esemény teljes videóanyagát is megtekinthették az érdeklődők (lásd előző bejegyzésünket), melyben több zenész hírességet is hallhattunk, hogyan is használják a KRONOS-t.

Az alábbi videón Stephan Kay, a KORG KARMA technológiájának fejlesztője komponálta át egy huszonöt évvel ezelőtt írt nótáját, melyet a Challenger űrkatasztrófa emlékére készített kis idővel a tragédia bekövetkezte után.

 

 

A Karma-lab-ről is ismert Stephan Kay így emlékezett vissza a dalra: "25 évvel ezelőtt, a katasztrófa után írtam és vettem fel ezt a dalt. Akkoriban semmilyen, a mai internethez mérhető lehetőség nem volt adott, nem voltak közösség oldalak, se YouTube, se Twitter. Habár több pozitív visszajelzést kaptam, akkoriban sajnos a dal kiadására irányuló próbálkozásaim nem arattak sikert."

 

 

Stephan egy régi zenészparterével, David Alvey-vel közösen készítette el e dalt, melyet David gitár szólamai és háttér vokáljai szinesítenek. A The Challenger (where noone's gone before) című nóta szintetizátor, billentyűs, valamint dob szólamai mind-mind a KRONOS-szal kerültek feljátszásra. Stephan Kay célja a dal megírásával nem volt más, mint hogy minél több emberhez jusson el a Challenger bátor legénységének emléke, és szerepvállasuk fontossága a tudomány és emberiség történetében.

 

 
Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr532624186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása