Üdv minden kedves olvasónak!

Újabb érdekességre bukkantunk - a Pigtronix Mothership segítségével gitárral vezérelhető a KORG legendás MS-10 félmoduláris szintetizátora. Nos, ez az eszköz önmagában is megállja a helyét, de be kell látnunk, semmiféle szekvenszerbe rögzített dallam nem szólalhat meg olyan változatosan és emberien, mint a gitáron történő játék.. pláne, ha a húrok megpendítésének hatására nem magát a gitárt halljuk, hanem az MS-10 lehengerlő hangja kap főszerepet.

 

 

A Pigtronix Mothership egy önálló analóg szintetizátor, mely összetett funkciói révén rendkívül sokféle hangzás életre hívására képes - feszültségvezérelt oszcillátora (VCO), valamint a beépített Sub-Octave és Intelligent Ring-Modulator segítségével újító szellemű hangzások keverhetők ki ezzel a pofás kis analóg pedállal.

Pigtronix Mothership gyakorlatilag bármilyen hangszerrel képes együttműködni, semmilyen speciális pickup-ra nincsen szükség használatakor. A Sub Octave funkció egy hatásos octave down effektet takar; az Intelligent Ring-Modulator pedig egyedülálló hangmagasság-követő ring-modulációt tesz lehetővé, mely pontosan igazodik a hangszeren lejátszott hangok magasságához.

No de térjünk vissza arra, hogy miként is jön képbe eme eszköz kapcsán az MS-10: A Pigtronix Mothership-ben elrejtve megtalálható egy-egy CV és Gate kimenet, mellyel lehetőségünk nyílik egy analóg szintetizátor vezérlésére a Pigtronix saját, hangmagasság-követő technikájának segítségével. Némi elektronikai jártassággal létrehozható a megfelelő összeköttetés, ugyanis a Mothership-ben található CV és Gate kimenetek Hz / V típusú átalakítást alkalmaznak, mely tökéletesen megfelel az MS-10 szintetizátorban alkalmazott KORG szabványnak. Lássuk hát, mire is képes az MS-10, ha a Mothership-en keresztül egy gitár segítségével szólaltatják meg...

 

 

 


További információt ide kattinva olvashattok a Pigtronix weboldalán...

Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr382835224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása