Üdv mindenkinek!

Blogunk hasábjain már több ízben is publikáltunk olyan videofelvételeket, melyeken olvasóink által készített dalok, performanszok hallhatók és láthatók KORG hangszerekkel. Aki nyomon követte ezeket a videókat, annak már ismerősen csenghet Koródi Csaba neve, akitől már több jól kivitelezett felvételt is kaptunk.

 

 

Koródi Csaba legújabb videóján egy klasszikus KORG hangmodul játssza a főszerepet - a felvételen hallható összes hang a KORG 05R-ből szólal meg, majd ahogyan azt már Csabától régebben is láthattuk, a KORG megfizethető hordozható gitáreffektje, az AX3G által nyeri el végső karakterét.

A projekt célja gitárjellemzők leképezése volt szintetizátorral (wah-, torzított kíséret, country gitár és torzított szólógitár). Ezen feladatra az AX3G kifejezetten ideális, és a hiedelmekkel ellentétben valóban nem csupán gitár jel torzítására alkalmas, hanem számos egyéb hangszer hangjára jótékony hatással bír megfelelő arányok és effekt algoritmusok beállítása esetén.

 

 

A MIDI leütések a klasszikus stúdiómunka körülmények imitálásának jegyében kvantizálás nélkül kerültek feljátszásra, kerülve ezzel a szekvenszer gépies ritmikáját - a dob és basszus ütemek kerültek csupán ilyen módon rögzítésre. A dal további elemei audió sávokként, élőben lettek felvéve. A rögzített sávok hangzásának módosításához a monotron került használatra. Ismételten köszönjük a jól összerakott videót Koródi Csabának, és további sok sikert kívánunk neki a muzsikáláshoz és a hasonló informatív videók készítéséhez!

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr12870851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása