Sziasztok!

Végre-valahára megérkeztek hazánkba az első monotron DELAY példányok! A monotron-család két új tagja tavalyi bemutatkozásuk óta lázban tartja az analóg hangképzést kedvelő zenecsiholókat. Most már a hazai felhasználók is kiélvezhetik az új modell által kínált előnyöket - a korhű Space Echo effektus mellett az eszköz hátoldalán elhelyezett kapcsoló révén a Ribbon billentyűzetet használhatjuk valós kromatikus kiosztásban is, tehát az érintőfelület így félhangokra lesz osztva az alapmodellre jellemző folyamatos hangmagasság változás helyett. Ez igen hasznos újítás, mert segítségével könnyedén hozhatunk létre zeneileg koherens hangokat az eszközzel.

 

 

Az új modell által kínált Space Echo effektusról már olvashattatok előző bejegyzéseinkben - az új monotron-ba beépített algoritmus a korabeli szalagos visszhangok viselkedését emulálja. Ehhez hozzátartozik a késleltetett hang magasságának ingadozása is, mely igazi vintage hangulatot kölcsönöz a monotron hangjának. Természetesen a DELAY modellt is alkalmazhatjuk tetszőleges külső hangforrás jelére az AUX aljzat segítségével.
 

A monotron DUO modell iránt érdeklődőnek még kis ideig várniuk kell, de várhatóan április közepe-vége felé már a kétoszcillátoros, X-MOD technológiával ellátott verzió is kapható lesz hazánkban. Addig is próbáljátok ki a monotron DELAY-t, a hatás garantált!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr814319319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dismay22 2012.03.16. 08:50:25

Szia,

elmeletileg nekem hetfon szallitjak ki mindkettot am:)
igy teljes lesz a szett a Monotribe es Monotronnal

dismay
süti beállítások módosítása