Sziasztok!

Újabb, klasszikus hangzással megáldott munkával gazdagodott olvasóink által készített videó-gyűjteményünk. Lipcsei István (λιπ) legújabb felvételén a klip animációja mellett a felhasznált eszközökről készült vágások is láthatóak - több kameranézetből is nyomon követhetjük az egyes sávok feljátszását.

A kifogástalanul elkészített felvétel főbb elemei a KORG TR-ből szólalnak meg, de végső solo formájában szerepet kap a KORG Monopoly VST is. A sequencing-ért egy, a mű hangzásához hűen klasszikus vintage eszköz, az Alesis MMT-8 sequencer a felelős.

λιπ legújabb kreációjában szintén eredeti felhasználási területétől eltérő szerepben tűnik a KORG ToneWorks AX3B gitárpedál, mely ezúttal is több hangszer megszólalását teszi markánsabbá a felvételen. Immáron egyre több videón láthatjuk az AX3B-ben rejlő lehetőségeket, mint sokoldalú effektprocesszor - az eszköz lehetővé teszi egy elő-effekt, egy overdrive vagy erősítő-szimuláció, egy modulációs effekt, valamint egy delay/reverb típusú effekt algoritmus sorba kötését...

Igazán nagy örömmel tölt el minket, hogy egyre többen kaptok kedvet saját munkáitok megosztására blogunkon keresztül, illetve az is, hogy pár olvasónk már egynél többször tisztelt meg minket saját felvételekkel, így hát csak ismételni tudjuk magunkat: köszönjük szépen a videókba fektetett munkát és lelkesedést, és továbbra is várunk szeretettel minden olvasói munkát!

Jó muzsikálást kíván a korg.blog.hu!
 


Lipcsei István munkásságáról további információkat weboldalán olvashattok


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr812402588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

λιπ 2010.10.28. 08:41:39

Köszi srácok az újabb megjelenést no meg hogy még a weboldalam is megemlítettétek! :)

Balázs007 2010.10.28. 16:25:30

Kedves István .

Meghallgattam a zenéit illetve a a fenti videót is megnéztem.
Mint zeneszerző szeretnék egy két építő jellegű kritikát írni.

Hasznára válik remélem.

A zenéit hallgatva mindíg az az érzésem ,hogy van benne valami amatőr hangzás ami ha nem is mindig de sokszor előjön és kis korrekcióval rendbe lehetne szedni.Hogy mi az oka ..A hangerő arányokat rendesen be kellene állítani.Egy jó maszterelés nagyon kellene. A másik ,hogy elindul a zene és nagyon szép string bevezeti mondjuk a zenéjét. Egyszer csak előkerülnek olyan hangszínek ami nem oda való vagy emlékeztetnek az amatőröknek szánt gyári hangszínekhez.EZ teljesen odavágja a zenéjét.Pedig ezek csak apró dolgok.
Bármennyire is szereti Jarre zenéjét ha már ezt a hangzást használja ügyeljen ,hogy semmilyen részlete a zenének ne hasonlítson Jarre dallamára vagy harmóniájára,ritmusára.Teljesen a sajátja legyen.Jó elképzelései vannak.Fejlessze tovább és utána nyugodt szívvel megmutathatja akár Jarre -nak is.

λιπ 2010.10.28. 20:01:35

@Balázs007: Köszönöm Balázs! :)
Igyekszem megfogadni a tanácsait!
süti beállítások módosítása