KRONOS - Prepare to be amazed!

2011.01.02. 18:36

Üdv mindenkinek és boldog új esztendőt!

Reméljük, kellemesen teltek az ünnepek, és hogy e pár nap alatt a szokásosnál több időtök jutott az önfeledt muzsikálásra is. Az újév kezdetén rögtön az újdonság szele fújdogál a KORG háza táján - a mérnökök és hangszín-programozók most sem pihentek a cégnél, de jelenleg még csak annyit engednek sejtetni a KORG munkatársai, hogy bizonyosan valamilyen érdekfeszítő újítással tervezik meglepni a nagyérdeműt.

Még nyitott kérdés, hogy a KRONOS névre keresztelt újdonság egy technológia, vagy egy konkrét eszköz neve lesz-e, valamint az, hogy a sejtelmes előzetes videón látható kilences mire is utalhat valójában - a KRONOS debütálása a január 13-án tartandó NAMM 2011 kiállításon lesz, így azok számára fog először kiderülni, mi is áll a tekintélyparancsoló fantázianév mögött, akik személyesen is ellátogatnak a NAMM Winter Music Festival-ra.

 

 

Számos fórumon folyik a találgatás, vajon mi is állhat a háttérben, mire számíthatunk? Erre még egyenlőre nem ismert a válasz, azonban a fórumokon olvasható tippelgetések javarészt valamilyen összetett workstation szintetizátor jellegű eszközről szólnak. A Synth.me-n (Synthesizer Music and Electronics) olvasható cikkben egy KARMA-szerű hangképzéssel megáldott eszközről vizionálnak, és a cikk írója szerint a KRONOS szó vélhetően egy rövidítés azon túl, hogy egy újabb érdekfeszítő KORG modell elnevezését is adja. Semmi biztosat nem tudunk még, mindenestre a teaser kampány meglehetősen  sejtelmesre sikerült, így nem is csoda, hogy az év kezdetével sokunk kezdett el azon töprengeni, mit is jelenthet az a kilences szám? Mindezen kérdésekre hamarosan választ kaphatunk a 2011-es NAMM-ról szóló beszámolókból...


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr312555636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janca Ákos 2011.01.03. 10:00:36

A reklám(zene) és sok fórumos beszélgetés alapján én egy új felső kategóriás hangszert várok, ami profi felhasználásra is alkalmas lesz.

A jelenlegi legjobb munkaállomást, az OASYS-t már nem gyártják, az eredeti M3 is kifutott - ugyan átvette a helyét az M3 XPanded - és nincs utódjuk. Ha a KRONOS a reklám szerint "amazing" (csodálatos, bámulatos stb.), akkor legalább hasonlónak kell lennie, és néhány szempontból még jobbnak.

Arra tippelek, hogy a KRONOS egy workstation-szerű hangszer lesz, benne olyan fizikai modellezéssel, ami még a jelenleginél is jobb stúdióminőségű akusztikus (zongora, basszus, fúvós, vonós) hangszíneket tud megszólaltatni. Fejlesztett felhasználói felülettel és szekvenszerrel, valamint RH3 billentyűzettel. A könnyebb szállíthatóság érdekében kivehető "agya" lesz (mint az M3 Rack) vagy meg fog jelenni rack- vagy szoftverformában is.

korgcsa 2011.01.04. 11:07:02

Én viszont az emlegetett 9-es számot nem lelem a videóban :-)

STBlog 2011.01.05. 15:30:15

@korgcsa: Szia, való igaz, ugyanis az amerikai és japán oldalakon látható teaser animáció kezdődik a rejtélyes kilences számmal. A fentebbi videóból kihagyták a készítők. Mi is kíváncsian várjuk, mit is fog szimbolizálni az említett szám, és főképpen azt, hogy milyen eszközzel fog gazdagodni a KORG kínálata..

korgcsa 2011.01.05. 16:39:39

@STBlog: Köszi! Közben böngésztem az említett oldalakon és ráleltem :-) Én is kíváncsi vagyok és tartok tőle, hogy a pénztárcám is :-) A különböző blogok böngészése közben olyan találgatásra is akadtam, ami arra hívja fel a figyelmet, amit én is észrevettem, hogy a Kronos betűtípusa megegyezik a monotron-éval. Igaz a monotron végig kis betű, a KRONOS meg nagy. Gyenge támpont, megaztán most épp az OASIS termékkategória üres... de az ember oldala kilyukad a kíváncsiságtól :-)

Janca Ákos 2011.01.12. 13:22:24

Úgy tűnik a KARMA bent lesz a MOTIF-ban is. Stephen Kay bemutatót fog tartani:
www.yamaha.com/namm/w2011/details.html?CTID=5096620

Janca Ákos 2011.01.12. 15:16:12

Bocs, a KARMA nem benne lesz a MOTIF-ban, hanem lehet hozzá használni számítógépprogram formájában, info ebben a dokumentumban:
www.namm.org/files/presskits/Yamaha2011NAMMPresskit.pdf

MidiTom · http://bitzenede.blog.hu 2011.01.13. 23:46:12

@Janca Ákos:
Ejjejej, mi motifálhatta Stephent, hogy yamaházzon egyet?

Janca Ákos 2011.01.14. 08:15:23

@MidiTom: Azt csak ő tudja. :-) Úgy tudom, nem volt (vagy most nincs) kizárólagos szerződése a Korggal. A KARMA egy jó találmány önmagában, miért ne lehetne más jó hangszerekkel összekapcsolni? A zenészek (IS) csak nyernek vele.
süti beállítások módosítása