Üdv mindenkinek!

Egyre több felvétel kerül fel a világhálóra, melyekből a frankfurti Musikmesse 2011 érdekességeiről értesülhetünk. Ezek közül is szeretnénk bemutatni az alábbi felvételt, melyet a MusicStoreTV tett közzé az elmúlt napokban. Természetesen a monotribe kiemelt figyelmet kapott a nemrég lezajlott kiállításon, így ennek megfelelően több ízben is szemléltették a KORG munkatársai az eszköz működését.
 

 

 Ahogyan azt a bemutatást végző szakember is említi a videón, a monotribe a monotron továbbfejlesztett verzió, mely szekvenszerrel és három részes dobszintetizátor szekcióval van ellátva. Elődjéhez képes számos új funkcióval rendelkezik az új hordozható analóg masina. A ribbon keyboard mellett immáron könnyen kezelhető step sequencer-rel is el lett látva az új verzió, így hatékonyan használható groove-ok kovácsolására.

A szemléletes potenciométerek a könnyű és élvezetes használatot segítik elő. Az Electribe-stílusú sequencing-nek hála könnyedén rögzíthetjük a ribbon felületen való játékot. Akár pár másodperc alatt összehozható egy hangzatos beat. A valós analóg áramköri kiépítés garantálja, hogy az old school hangzást kedvelők is végre megtalálják maguknak a spontán ötleteik megvalósítására alkalmas ideális eszközt.

A videón hallhatjuk, hogy a KORG munkatársa kitér az Active Step funkcióra, illetve be is mutatja azt. Gyakorlatilag egy sequencing-alapú loop funkcióról beszélünk, mellyel az egyes leütéseket ismétehetjük. Ez a modern megközelítést kedvelő felhasználók körében bizonyára népszerű segédeszközzé fog válni, mert segítségevel könnyen kelthetjük a manapság oly divatos looper-hatást külső effektprocesszor használata nélkül.

 

 

A felvételen a KORG MusikMesse 2011 standján a monotribe egy Kaoss Pad Quad-dal volt összekötve. Sajnos a felvételen nem hallhatjuk a kettő párosítását, azonban nem kell különösebb fantázia ahhoz, hogy elképzeljük, mi mindenre is képes ez a két remek kis eszköz, ha koprodukcióban használjuk őket.

Nyilvánvalóan számos KORG-barát szívét megdobogtatta már az új monotribe; mi is kíváncsian várjuk, hogy élőben is tesztelhessük az új analóg KORG Ribbon Station-t... addig is tekintsétek meg az alábbi felvételt, illetve látogassatok vissza blogjainkra, mert igyekszünk minden, az újdonságokkal kapcsolatos érdekességet megosztani veletek. Jó szórakozást!

 



Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr322820775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janca Ákos 2011.04.18. 11:27:12

Itt mindenki kipróbálhatja a "Monotribe"-ot:
www.angryoctopus.co.nz/synth13/

Janca Ákos 2011.04.18. 11:59:27

@Janca Ákos: Gyorsan hozzáteszem, hogy NEM azonos az eredetivel!!! Egy ügyes fejlesztő készítette szabadidejében és a saját honlapján mutatja be, sok más hasonló szinti között: www.angryoctopus.co.nz/?p=53
süti beállítások módosítása