Sziasztok!

Újabb bemutató felvétellel bővült a KORG All Access sorozat. A KRONOS bemutatására ezúttal egy neves zenei rendezőt kértek fel. Adam Blackstone többek között olyan neves amerikai könnyűzenei előadók szerzeményein működött közre, mint Eminem, Janet Jackson, Drake, Maroon 5 vagy Kanye West.

 

 

A popszakma fentebbi képviselőinek produkciói kiváltképp híresek összetett és nagy technikai apparátust igénylő hangzásukról - a zeneipar ezen területén tevékenykedő producerek számára elengedhetetlen a legkorszerűbb és leginkább sokoldalú hangforrások használata.

Az amerikai hip-hop-orientált könnyűzene előszeretettel alkalmazza a legújabb típusú szintéziseket, melyeket általában a nagy zenei munkaállomások nyújtanak a felhasználók számára. A KORG ennek megfelelően legújabb bemutató felvételén olyasvalakit kért fel a KRONOS-ban rejlő lehetőségek feltárására, aki sokéves tapasztalattal rendelkezik a modern könnyűzene terén, emellett számos világsztárral működött már együtt - ő Adam Blackstone.

 

Adam Blackstone és Adam Levine (Maroon 5)

 

A KORG All Access bemutató sorozat legújabb felvételén a KRONOS-t az eddigiektől kissé eltérő stílusban szólaltatja meg a neves zenei rendező. A gospel gyökerekkel rendelkező Blackstone érezhetően "amerikai ízű" játékával új aspektusból mutatja be a KRONOS egyes hangszíneit. A bemutató a filmzenei ihletésű improvizációk után erősen hip-hop jelleget ölt - napjainkban egyre nagyobb teret kapnak az ún. 'urban sound' által újraértelmezett dob minták és egyéb stílusjegyek, melyek az amerikai hip-hop és R'n'B műfajok alapjait képezik.

Az aktuális pop szerzemények többségében a trendeknek megfelelően igen erőteljesen érezhető ez a behatás. Az újabb KORG workstation modellekhez hasonlóan a KRONOS-ból sem hiányozhatnak a komplex dob kit-ek. Számos előre kevert, és kiváló hangzáskarakterrel megáldott dob kit-ből válogathatunk, melyekből akár Drum Track-eket is írhatunk kíséretként, de élőben is szolgáltathatjuk a dobütemeket a KRONOS fejlett billentyűzete segítségével, ahogyan azt a videón is megfigyelhetjük.

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr532924783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása