Üdv mindenkinek!

Ígéretünkhöz híven kicsit körüljárjuk a hó elején debütált új Arranger modellt. A Pa3X és Pa800 ifjabb testvéreként az új Pa600 az RX és DNC technológiákat alkalmazza a kísérőautomatikás modelleknél eddig nem hallott kimagaslóan részletgazdag megszólalás érdekében. A Real eXperience és a Defined Nuance Control megoldások révén az új modell egészen egyedülálló módon tálalja az Arranger széria tudásának legjavát.

 

pa600_572.jpg

 

Minden a hangzással kezdődik. A KORG hangszerek hangminősége világszerte ismert és elismert. A Pa600 gazdag, kifinomult hangzást kínál; a hangzáspalettán szinte minden hangszer hangja megtalálható artikulált, részletgazdag hangszínek formájában. A DNC révén minden apró részlet feletti kontrollt kapunk. Az eszköz az OASYS-ből átörökített hangszínnel büszkélkedhet, melyről köztudott, hogy a valaha piacra dobott legkomolyabb és legösszetettebb szintetizátor modellek egyike.

Több, mint 950 gyári hangszínt, köztük egy felfrissített GM hangszettet, valamint 64 dob kitet kínál a Pa600. Zongorák terén sem kell csalódnunk, hiszen a multilayer sztereó akusztikus zongora egy Concert Grand-ból került mintázásra, és a húrok, valamint a tompító pedál rezonanciáját is hűen visszaadja. Az eszköz által kínált hangszínek teljes mértékben editálhatók és menthetők a User bankokba.

A Pa600 egyik legérdekesebb újítása az, hogy a felhasználók területileg specifikus régiókra jellemző hangzásokkal is könnyedén bővíthetik a hangszert. A 96 MB-nyi extra PCM több egyéni hangzású hangszer használatát teszi lehetővé a földrajzi régiókra jellemző stílusokkal egyetemben.

A kimagasló hang azonban nem csak a PCM minták minőségének függvénye. A KORG eszközök évek óta stúdió minőségű effektekkel vannak ellátva. A Pa600 négy sztereó Master Effektet tartalmaz összesen 125 algoritmussal. Ezek között találunk reverb, delay, chorus, valamint a REMS technológián alapuló gitár-alapú effekteket is az autentikus gitár sound elérése érdekében. Minden sáv saját, Low, Mid és High vezérlőkkel ellátott EQ-val rendelkezik. A Song Play mode-ban egyéni track EQ beállítás is menthető. Ily módon bármilyen lejátszott MIDI file esetében az egyéni ízlésnek megfelelő beállítások érvenyesülnek az adott sávokra.

A kimeneti sztereó jelre 4-sávos parametrikus EQ és limiter alkalmazható. Ezzel a muzikális hangú hangszínszabályzóval könnyedén alkalmazkodhatunk például egy zajos élő fellépő környezet adottságaihoz.

A Pa600 kifinomult stílusok garmadáját kínálja, melyeket a világ vezető hang designerei alkottak kifejezetten az Arranger széria e modelljébe. Az eredmény több száz gyári stílus, melyek eddig nem tapasztalt realisztikus és részletgazdag megszólalást biztosítanak. A Pa600 számtalan zenei műfajban kínál stílusokat, így szinte bármilyen zenei szituációban alkalmazható a hangszer. Ha saját stílusra vágytok, csak rögzítsétek és editáljátok az összetevőket kedvetekre. Ha mégis a gyári stílus mellett maradnátok, a 360 preszet minden igényt kielégítő felhozatalt biztosít.

Az élő performanszok még izgalmasabbá tehetők a négy Fill, Break, valamint a három Intro és három Ending segítségével. A különböző transzponálási módokkal bármilyen hangszer karakteréhez igazodhatunk; a Guitar Mode 2 a realisztikus gitár szólamok teljesen új perspektíváját mutatja meg. Ha mindkét kézzel szeretnének eljátszani például egy szólót, csak rögzítsétek az akkordokat, melyeket a Pa600 Chord Sequencer fog játszani, felszabadítva ezzel mindkét kezeteket.

A SongBook funkció az élő performanszokat megkönnyítendő került beépítésre az újabb Arranger modellekbe - nem másról van szó, mint egy zenei adatbázisról , mely teljes mértékben a felhasználó által konfigurálható, és tartalmaz minden olyan beállítást, mely egy dal eljátszásához szükséges. Csak keressétek ki a megfelelő dalcímet, és nyomjátok meg a Play gombot. A SongBook alkalmas stílusok, MIDI file-ok, MP3-ak használatára, és azonnali módon képes a következő paraméterek betöltésére (a teljesség igénye nélkül): Song Title, Genre, Artist, Tempo, Volumes, Sounds, Muted Tracks, FX settings, Easy Edit, STS*, Master Transpose. A KORG egyéni megoldása minden olyan adatot tartalmaz, mely egy dal tökéletes előadásához szükséges.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr914770093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása