Sziasztok!

Nagy örömünkre szolgál, hogy időről időre újabb, olvasóink által készített videók, beszámolók, valamint érdekes tesztek bukkannak fel. Ezúttal Nagy Dániel (TheAciDnB) lepett meg minket egy saját teszt felvétellel, melyen a Nintendo DS platformra írt KORG monotron verziót láthatjuk egy KP MINI-vel párosítva.

 

 

A felvételen a Nintendo DS-en futó KORG monotron alkalmazás hangja került bekötésre egy KP MINI-be. A monotron (beleértve a különböző platformokra készített emulációkat is), -ismervén fő tulajdonságait- leginkább egyéni hangok létrehozására alkalmas eszköz. A Nintendo DS-re írt leképezés hangja ugyan száz százalékig nem adja vissza a valós analóg feelinget (de ez nem is várható el a digitális jellegből adódóan), ugyanakkor, ha az ember már rendelkezik Nintendo DS-el, igazán hasznos kis segédeszköznek bizonyulhat számos szituációban, pláne az AciDnB által tálalt kombinációban.

A videón alkalmazott KP MINI algoritmusai kellemesen megbolondítják a monotron alkalmazás által keltett hangokat. Ez a felállás instant hang design-ra kiválóan alkalmas - csak kössük be valamilyen rögzítésre alkalmas eszközbe, és máris gyárthatjuk a minták hadát! Ambient textúrákhoz alkalmazhatunk teresebb preset-eket filterrel, a monotron-on minimálisra véve az LFO sebességét, hosszan kitartott "leütésekkel" (esetünkben a ceruza pöttyentés találóbb kifejezés) hozhatunk létre változatos effektusokat.

 

 

A negyedik perc után hallható hangok a sci-fi kedvelők számára kellemes emlékeket idézhetnek fel - ha az űrutazás a kedvenc téma, akkor a delay-t alkalmazó KP MINI preset-tel megbolondított monotron hangján kívül már csak némi türelemre, nagy adag kreativitásra és audió hangkeltőkkel való szöszmötölési hajlamra van szükségünk.. A felvételt elnézve a Nintendo DS-re írt monotron alkalmazás megállja a helyét hangkeltés terén, és, habár a patch-elhető valós analóg filter mocskos hangzását nélkülöznünk kell a digitális emuláció esetében, a DS változat hangja ettől függetlenül meggyőzőnek bizonyult. Ezúton is köszönjük Nagy 'TheAciDnB' Dánielnek a videót, és egyúttal szeretnénk minden vállalkozó kedvű olvasónk figyelmét felhívni arra, hogy továbbra is örömmel fogadjuk saját készítésű alkotásaitokat, videóitokat, zenéiteket! Osszátok meg velünk bátran, és mi közzétesszük a korg.blog.hu-n!

 

KORG monotron Nintendo DS + KP MINI teszt

 

 

Furrtek KORG monotron emulator (letölthető IDE kattintva)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korg.blog.hu/api/trackback/id/tr553152777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása